Nieuwsbrief 1625 – 1626

1625 – 1626

Datum: 05/11/2022

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1614. As, bouwt u onderweg ook een steenmannetje?

Vandaag een echte Wlazlo-wandeling door het heuvelland vanuit Wittem en een mooie wandeling in Brabant vanuit Loon op Zand.

Nieuw op de site: Wandeling 1625. Wittem-Gulpen 8,9 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling door de Zuid-Limburgse heuvels, wandelt u vanaf de parkeerplaats omlaag naar het Eyserbeekdal en het gehucht Piepert, klimt u via een bospaadje omhoog naar een weiland met schitterend panorama. Via een tunneltje komt u weer in het Eyserbeekdal en via weilanden loopt u langs de Gulp naar Gulpen, waar u kunt pauzeren bij Lunchroom de Looier. Dan volgt een flinke klim naar de top van de Gulperberg met alweer schitterende vergezichten. U daalt af naar Wittem en via een voetpad en veldweg loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten in Gulpen, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige Eyserbeekdal.

Nieuw op de site: Wandeling 1626. Loon op Zand 9,2 km.

Ten zuiden van Loon op Zand, ligt aan een mooi wandelgebied, Pannenkoekenrestaurant De Financiën.  Het is een kindvriendelijk restaurant met leuke speeltuin, minigolf en binnen is ook een speelruimte en videohoek voor kinderen. Deze gemakkelijke wandeling is dan ook leuk als gezinswandeling. U wandelt eerst via een veldweg naar het bos en dan struint u langs slootjes en bosranden naar de Noorder Plas, een prachtig meer waar ook een zitbank staat om te pauzeren.  U loopt driekwart om het meer heen en dan struint u verder langs de slootjes en bosranden. Het laatste stuk gaat door prachtige bossen en dan komt u weer bij het restaurant met ruim terras. Tip: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Kalverstraat en dan fijn lunchen bij het restaurant, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Halverwege passeert u de mooie Noorder Plas.

 

Nieuw op de site: Lunchroom Sluys 6 in Beek en Donk.  Hier start wandeling 1627.

Nieuw op de site: Brasserie Hoeve Hofackers in Baarlo.   Hier start wandeling 1628.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1598. Cadier en Keer, groeve Koeberg.

Fotograaf: P.Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1600. Kirspenich, Jos en wandelspotters voor de opgedroogde Steinbachtalsperre.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1588. Huy, het mooi gelegen kerkje van Bas-Oha aan de Maas.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Lunchen bij: Lunchroom de Looier in Gulpen. (tosti)

Lunchen bij: Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand.  Met de appelpannenkoek proeft u de uitstekende smaak!

Actueel: Onlangs een leuke stadswandeling Sittard uitgezet. Dit wordt wandeling 1632.

Foto onder: Toren als voordeur…

Reacties: Wandeling 515. Huppenbroich.

Hans Heidendal 

Op een stormachtige herstdag deze schitterende wandeling gelopen vanuit Einruhr. Pittig maar zooo mooi! Steeds vanuit een andere hoek uitzichten over de Ruhrsee. De vlammende najaarskleuren in de bossen maakten deze wandeling heel speciaal. Minder was dat ik op de terugweg weer eens geflitst werd door een van die vermaledijde Duitse flitspalen. Rijdt in Lammersdorf niet sneller dan 30 km ( snelheidsbeperking staat nergens aangegeven) want je krijgt geheid een boete in je bus.

Foto onder: Huppenbroich in de winter.

Volgende wandeling: Wandeling 1627. Beek en Donk 10,7 km.

Foto onder: Beek en Donk heeft een prachtige waterrijke omgeving.

Volgende Nieuwsbrief: 12/11/2022.

 

SPONSORS