nieuwsbrief 1629 – 1630

1629 – 1630

Datum:  26/11/2022

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1618. Aarle-Rixtel, deze bewoner droomt van kastelen….

Vandaag een nieuwe wandeling Aan de Maas bij Flémalle en een route bij Venlo naar Natuurgebied Zwartwater.

Nieuw op de site: Wandeling 1629. Flémalle 15,4 km.

Ten zuid-westen van Luik ligt aan de Maas het industriestadje Flémalle. Tijdens deze pittige Ardennentocht wandelt u via mooie bospaden naar Flémalle-Haute en dan loopt u verder door de bossen naar het laag gelegen dorp Awirs. Hier loopt u door steegjes en trappenpaden en dan klimt u omhoog naar een transportband die u nog nooit gezien heeft.  De band is 1,8 km lang en loopt van een groeve helemaal naar de Maas. U daalt af in de kloof Grotte Schmerling met een enorme rotswand en dan bereikt u een schitterend rotszadel met inkijk in de groeve.  Nadat u ook beneden in de groeve een kijkje hebt genomen klimt u een pad omhoog naar het mooie rode kasteel Château d’Aigremont. U struint door weilanden naar de transportband en via bospaden passeert u rechts Château de Cockier. U loopt door natuurreservaat Aux Rochers langs enorme hoge rotswanden en via een bosweg komt u weer in de stad. Via het mooie park wandelt u terug naar uw auto.  Voor de steile trappenpaden en rotsachtige paadjes dient u goed ter been te zijn.  Niet doen bij nat weer. Neem voldoende drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf het rotszadel kijkt u in een diepe groeve.

Nieuw op de site: Wandeling 1630. Venlo 12,5 km.

Net ten noorden van Venlo ligt het bosrijke natuurgebied Zwartwater. Veldwegen, bospaadjes, struinen langs de Maas, een mooi ven, twee kapellen en een fijne horecazaak om te pauzeren, het zit allemaal in deze gemakkelijke wandeling.  Vanaf de wandelparkeerplaats wandelt u meteen door de mooie bossen tot aan de buurtschap De Krosselt. U loopt even door een villawijkje en rustige weggetjes en dan struint u over graspaden vlak langs de Maas. Via een mooi pad komt u bij de twee kapellen die een bezoekje waard zijn en ook bij Koffieschenkerij De Genuujerie waar u kunt pauzeren.  Via rustige weggetjes loopt u weer naar De krosselt en via een mooi bospad loopt u naar het prachtige ven Venkoelen waar u omheen wandelt. Even later staat u weer op de parkeerplaats. U kunt ook starten bij Koffieschenkerij De Genuujerie, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige ven Venkoelen.

Nieuw op de site: Wandeling 153. Ternaaien 5,3 km.  De oude wandeling 153. Wonck is vervallen.

Tegenover het dorp Eijsden ligt aan de overzijde van de Maas het Franstalige dorpje Ternaaien (Lanaya).  Tijdens deze bijzondere grottenwandeling passeert u liefst 18 mergelgrotten!  Vanuit het dorpje wandelt u naar de brug waar u een mooi uitzicht heeft op de rotsen en steekt u het Albertkanaal over. Via een leuk bospaadje loopt u naar een trappenpad en klimt u de Montagne St. Pierre op.  Boven wandelt u langs de ene na de andere mergelgrot die u ook kunt verkennen.  Daarna wandelt u een weg omhoog langs een mooi uitkijkpunt en loopt u over een plateau. U daalt door het bos af naar een schitterend uitkijkpunt met uitzicht op het kanaal en de Maas en dan volg u een panoramisch voetpad langs hoge mergelrotsen. Via een trappenpad daalt u af naar de brug en loopt u terug naar de kerk. Van Pasen t/m oktober kunt u ook in Eijsden starten en met het pontje overvaren. In de route zit een steil trappenpad omhoog.

Foto onder: Tijdens deze grottenwandeling over de Montagne St. Pierre kunt u diverse grotten inlopen.

 

Nieuw op de site: Boerderijterras De Spekdonken.   Hier start wandeling 1631.

Nieuw op de site: Hotel restaurant Merici in Sittard.   Hier start wandeling 1632.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1560. Tongerlo, tja u zult er toch overheen moeten….

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1007, kleine kikker in Neerharen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1520, grote schildpad in Namur.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Nia Domo in Boekel. (Tosti met spiegelei).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Boekel, dit wordt wandeling 1637.

Foto onder: Deze smalle vlonderpaadjes zijn goed voor uw evenwicht!

Reacties: Wandeling 1587. Nijmegen.

Yolanda van Hensbergen 

Wat een leuke wandeling! Leuk om langs de Waal te lopen en de schepen te bekijken en de stad en een stukje natuur. Volop afwisseling, erg mooi.

Foto onder: Door het bekende Kronenburgerpark in Nijmegen.

Volgende wandeling: Wandeling 1631. Vessem 9,7 km.

Foto onder: Het Groot Meer in Vessem.

Volgende Nieuwsbrief: 03/12/2022.

 

SPONSORS