nieuwsbrief 1643 – 1644

1643 – 1644

Datum: 14/01/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Handig autootje gekocht voor op smalle bospaadjes!

De storing in de app Wandelgids Limburg voor Android is verholpen.  Doe wel even een update vanuit de Playstore.

Vandaag een nieuwe wandeling door het Jammerdal vanuit Venlo en een route in Brabant vanuit Macharen.

Nieuw op de site: Wandeling 1643. Venlo – Tegelen – 8,6 km.

Aan de zuidrand van Venlo ligt nabij het prachtige Jammerdal Kinderboerderij De Hagerhof met mooi restaurant. Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, wandelt u via een mooie woonwijk naar het Jammerdal en dan struint u door de mooie hellingbossen.  Via een voetpad komt u bij het Klooster Ulingsheide en dan volgt u een veldweg terug naar het Jammerdal. U wandelt eerst beneden langs het mooie ven Wittebeek en dan klimt u door het bos omhoog en loopt u prachtig boven langs het ven, u waant zich even in de Ardennen.  U loopt even een mooi stukje langs de vijver van de Molenbeek en via een leuk pad komt u in de buurtschap Onderste Molen. U wandelt over een prachtig aangelegd vlonderpad door het dal van de Molenbeek en via een weggetje komt u bij De Hagerhof, met mooi terras. U kunt ook starten op de parkeerplaats bij Klooster Ulingsheide en dan fijn pauzeren bij de Hagerhof, start dan op de parkeerplaats bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vlonderpad door het dal van de Molenbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1644. Macharen 9,5 km.

Ten noorden van de stad Oss ligt het rustige dorpje Macharen. Als u van struinen langs de waterkant houdt, is dit een van de mooiste routes uit deze wandelgids. U wandelt eerst een stuk door weilanden langs het Burgemeester Delenkanaal en dan komt u op de hoek waar het kanaal in de Maas komt. U struint geruime tijd over een prachtig stuk langs de Maas en bij de rand van het dorp Megen klimt u de dijk omhoog.  Via een prachtig graspad, met mooi uitzicht, loopt u naar een kapel met zitbank (fijn pauzeplekje) en dan struint u verder langs een beekje.  Via een leuk paadje loopt u langs een bijzondere eendenkooi en dan struint u geruime tijd over een prachtig graspad langs de Hertogswetering en via een graspad langs het kanaal loopt u terug naar het dorp. Tijdens de route moet u tweemaal over een lage afrastering stappen. De hele route gaat over graspaden waardoor de route iets zwaarder is.  Na veel regenval kan het drassig en nat zijn, dan alleen doen met hoge waterdichte wandelschoenen.  Start op woensdag t/m vrijdag na 14.00 uur, dan kunt u nog nagenieten bij de brasserie.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wandelen langs de Hertogswetering.

 

Nieuw op de site: Grand Café De Schammert in Leende.  Hier start wandeling 1645.

Nieuw op de site: Brasserie Den Thijs in Geel.  Hier start wandeling 1646.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 327. Vlodrop, even klunen…

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1630. Venlo, waarschijnlijk heeft u nog nooit een liggend Mariabeeld gezien?

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1612. Sclayn, het fel blauwe water in de groeve van Seilles.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Routebeschrijving op telefoon.  Als u de routebeschrijving vaak loopt via de telefoon moet u vaak opzij scrollen, dat kan handiger! Download de app Adobe Acrobat op uw telefoon. Klik op Routebeschrijving (alleen via de website) en kies Openen met: Adobe Acrobat.

Tik dan bovenaan op de waterdruppel.

De druppel wordt blauw en routebeschrijving wordt nu mooi aangepast aan de breedte van uw telefoon! Let op! Dit werkt alleen via de website, niet via de app!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Overloon, dit wordt wandeling 1654.

Foto onder: Het mooie Schaartven.

Reacties: Wandeling 1567. Heerlen.

John Melick 

Deze gevarieerde en afwisselende wandeling samen met Kees gelopen. Door bos, heide en buurtschappen. Vlak is het bijna nergens, heuvel op heuvel af.
Halverwege is het goed & lekker verpozen in “Love-4-Lunche” in de Kasteellaan, met schappelijke prijzen.
Vervolgens wandel je door de voormalige “rooie (socialistische) buurt” van de mijnwerkerskolonie Meezenbroek (gebouwd vanaf de 1930-jaren). En als afsluiter nog een echte kuitenbijter.
Een topwandeling in de Oostelijke Mijnstreek.

Foto onder: Zoveel heuvels verwacht je niet bij Heerlen.

Volgende wandeling: Wandeling 1645. Leende 9,8 km.

Foto onder: Het prachtige Diepe Meerven.

Volgende Nieuwsbrief: 21/01/2023.

 

SPONSORS