nieuwsbrief 1647 – 1648

1647 – 1648

Datum: 28/01/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1636. Geel, lijkt ie?

Vandaag twee wandelingen in het heuvelland vanuit Klimmen en Vaals.

Nieuw op de site: Wandeling 1647. Klimmen 9,4 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling, wandelt u over leuke voetpaadjes naar de buurtschap Termaar en via een rustige weg komt u in de buurtschap Koulen. U daalt via een veldweg af naar de spoorlijn en bij de rand van Schin op Geul daalt u een mooi pad af. Na een pad langs de spoorlijn, klimt u de Döalkesberg omhoog en voorbij de mergelrotsen wandelt u over een prachtig balkonpad met schitterend uitzicht.  U daalt af naar de buurtschap Walem en via een  voetpad klimt u uit het dal omhoog. Via een veldweg loopt u terug naar Klimmen en na een stuk door het dorp komt u bij het Grand café Klumme. Tip: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats De Kluis en dan fijn lunchen of pauzeren bij Grand Café Klumme. De route wordt dan wel ruim 1 km langer.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Winterlandschap bij Koulen.

Nieuw op de site: Wandeling 1648. Vaals 8,7 km.

Tijdens deze zeer afwisselende, grensoverschrijdende en panoramische wandeling, met aan het einde een pittige uitdagende klim naar de top van de Vaalserberg, wandelt u eerst naar het Drielandenpunt. Na een stuk door de bossen struint u door weilanden omlaag over Duits grondgebied en dan heeft u een prachtig uitzicht op Vaals. Via een mooi voetpad daalt u af naar Vaals en dan komt u bij Lunchroom 28, waar u fijn kunt pauzeren of lunchen.  U wandelt even door het centrum en dan klimt u via een leuk parkje met vijver omhoog naar de rand van Vaals.  Via een panoramisch graspad met prachtig uitzicht, wandelt u geruime tijd tot in de buurtschap Wolfhaag en dan klimt u naar een mooi gelegen Calvarieberg met 3 kruisen, een Statieweg en een bijzondere Lourdesgrot.   Via bospaadjes klimt u het steile hellingbos omhoog en boven op de Vaalserberg wandelt u door weilanden terug naar de parkeerplaats.  U kunt ook starten in Vaals bij Lunchroom 28, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Door weilanden naar Wolfhaag.

 

Nieuw op de site: Café Eten en Drinken in Malden.  Hier start wandeling 1649.

Nieuw op de site: Eetkamer de Veugelier in Roggel.  Hier start wandeling 1650.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 164. Schimmert.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1629. Flémalle.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1612. Sclayn, let op mannen, kan pijn doen!

Fotograaf: T.Schmeits.

Lunchen bij: Lunchroom 28 in Vaals.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Grave, dit wordt wandeling 1656.

Foto onder: Langs de Maas naar Grave.

Reacties:

Ike Westland 

Wauw ! wat een prachtige site en respect voor het opzetten en bijhouden van alle informatie. Bijzonder fijn is dat er ook GPX bestanden beschikbaar zijn.  Wij hebben al vele wandelingen gelopen in Limburg en zullen er dank zij uw werk nog vele nieuwe wandelingen aan toe voegen.

 

Volgende wandeling: Wandeling 1649. Malden 11,9 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u het mooie jachtslot Mookerheide. (Momenteel in renovatie).

Volgende Nieuwsbrief: 04/02/2023.

 

SPONSORS