nieuwsbrief 1649 – 1650

1649 – 1650

Datum: 04/02/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven: Tijdens wandeling 1636 Geel passeert u een mooie vierkante vijver, weet u hoe die heet?

Zo dus……

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand februari van wandeling 1303 en 1182.

Vandaag twee wandelingen in Noord-Limburg vanuit Malden en Roggel.

 

Nieuw op de site: Wandeling 1649. Malden 11,9 km.

Bij het gezellige winkelcentrum van Malden ligt Lunchroom Eten en Drinken Malden. Tijdens deze gemakkelijke en zeer bosrijke wandeling, wandelt u vanaf de wandelparkeerplaats meteen door de bossen naar het mooie Jachtslot Mookerheide en dan loopt u langs de heide van de Heumense Schans. Via een mooi voetpad door weilanden, loopt u naar de rand van Malden en dan wandelt u even langs het Maas-Waalkanaal. Via een rustig fietspad door een woonwijkje komt u in het centrum bij de lunchroom met terras waar u fijn kunt pauzeren.  Via een parkje verlaat u Malden en dan struint u door de bossen naar het zweefvliegveld.  U struint over de heide van de Mulderskop en via leuke bospaadjes loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook start bij de lunchroom in Malden, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Over de heide van de Heumense Schans.

Nieuw op de site: Wandeling 1650. Roggel 9,7 km.

Midden in het levendige dorp Roggel ligt de sfeervolle Eetkamer de Veugelier. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling wandelt u eerst een prachtig stuk langs de Roggelse Beek en dan loopt u dwars door een enorme laagstamboomgaard.  Via een rustig weggetje en veldwegen loopt u naar de bossen van Asbroekerheide en Kirkelsberg. Voorbij een zandvlakte met picknickbank om te pauzeren, volgt u een prachtig heuvelachtig bospad. De terugweg struint u zeer geruime tijd over graspaadjes langs de Roggelse Beek. Na regenval hoge wandelschoenen dragen.  Bij de eetkamer is een fijn terras. Doe bij voorkeur deze wandeling op vrijdag t/m zondag want dan is de gezellige eetkamer open vanaf 12.00 uur. Er is heerlijke vlaai verkrijgbaar.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Struinen langs de Roggelse Beek.

 

Nieuw op de site: Brasserie Entrée in Kerkrade.  Hier start wandeling 1651.

Nieuw op de site: Pannenkoekenhuis De Oude Maas in Macharen.  Hier start wandeling 1652.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1628. Baarlo, dit zie je ook niet elke dag….

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1431. Vaals.

Fotograaf: J.Heerings.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1604. Les Avins, Chateau Modave.

Fotograaf: J.Hendrix.

Lunchen bij: Eten en drinken Malden.  (1 uurtje).

Oproep:  Wandelaarster 60 plus uit Maastricht zoekt aansluiting bij leuke wandelgroep.  Kunnen jullie nog iemand meenemen, neem dan even contact op via het contactformulier.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Heel, dit wordt wandeling 1663.

Foto onder: Avontuurlijke stapstenen bij de Polderplas.

Reacties: Wandeling 1605. Dalhem.

Rudi 

Een korte route door de mooie landschappen van Wallonië. In Dalhem vertrek je aan de spoortunnel en daarmee wordt meteen een blik gegund op de apotheose van deze wandeltocht. Vrijwel meteen belandt je in de weilanden waar het langs de Berwinne goed struinen is. Ook het uitzicht op Chateau Dalhem is hier zeker het vernoemen waard. Bovenop het plateau is het uitwaaien geblazen. Voor het laatste gedeelte daal je door de weilanden af richting de Bolland, een zijbeek van de Berwinne. Dalhem liet zich van in de weilanden bewonderen. Nog een fraai pad onderlangs het stadje en daar is ie dan, de spoortunnel die de wandelaar onder de kasteelruïne van Dalhem door terug naar de parkeerplaats leidt. Om speciaal voor deze tunnel naar Dalhem af te zakken mag dan fel overdreven zijn, hij voegt zeker een extra touch toe aan deze interessante route.

Foto onder: Door de spoortunnel van Dalhem.

Volgende wandeling: Wandeling 1651. Kerkrade 8,7 km.

Foto onder: Bij Brasserie Entrée staat mijn kleurrijke vriend….

Volgende Nieuwsbrief: 11/02/2023.

 

SPONSORS