nieuwsbrief 1651 – 1652

1651 – 1652

Datum: 11/02/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1654. Overloon, altijd fijn zo’n strandstoel in de winter, geeft je een warm gevoel….

Vandaag een afwisselende wandeling naar een leuke lunchroom in Kerkrade en een route in Brabant vanuit Macharen naar een mooi pannenkoekenhuis.

Nieuw op de site: Wandeling 1651. Kerkrade 8,7 km.

Tijdens deze verrassend mooie en afwisselende heuvelachtige wandeling met halverwege een fijne brasserie, wandelt u eest even langs het stuwmeer Craneweyer en dan loopt u door het kasteelpark van kasteel Erenstein. U struint geruime tijd over leuke bospaadjes en dan wandelt u een mooi stuk door het Hambos langs de Anstelbeek. Na een flinke klim volgt u boven een gemakkelijk voetpad en dan komt u in het centrum bij Brasserie Entrée met terras, waar u kunt pauzeren.  U loopt even door het overdekte winkelcentrum en dan daalt u af door het mooie Stadspark met vijvers.  U loopt weer langs Kasteel Erenstein en dan wandelt u verder langs het mooie stuwmeer. Via een voetpad loopt u terug naar de parkeerplaats.  U kunt ook starten bij Brasserie Entrée, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze route passeert u tweemaal Kasteel Erenstein.

Nieuw op de site: Wandeling 1652. Macharen (Oss) 7,9 km.

Ten noorden van de stad Oss ligt net buiten het dorp Macharen Pannenkoekenhuis De Oude Maas. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst door het prachtige natuurgebied Ossemeer en u passeert fraaie doorkijkjes naar de Hertogwetering, die mooi met riet begroeid is. Ook passeert u een vogelkijkhut om even te genieten van de omgeving. Via een rustig asfaltweggetje loopt u naar het bos en dan struint u geruime tijd door de bossen langs slootjes en greppels. Via een mooi pad over de dijk langs het Burgemeester Delenkanaal, wandelt u terug naar het restaurant met mooi terras. In het natuurgebied kan het drassig zijn.   Doe deze wandeling niet als het dagenlang geregend heeft, tenzij u hoge waterdichte schoenen draagt.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op de Hertogwetering in natuurgebied Ossemeer.

 

Nieuw op de site: Grand Café Kruidenlucht in Casteren.  Hier start wandeling 1653.

Nieuw op de site: Restaurant Effe in Overloon.  Hier start wandeling 1654.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1632. Sittard, de schitterende Basiliek moet u beslist bezoeken.

Fotograaf:J.Wlazlo.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1640, vanaf de uitkijktoren heeft u een mooi uitzicht op het Ardennenstadje Hotton.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1605. Dalhem, goed geschoten!

Fotograaf: J.Heerings.

Oproep:  Fervente gepensioneerde wandelaar zoekt medewandelaar[s] voor tochten 15-18 km in z-limburg. Reageer via het contactformulier.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Tegelen, dit wordt wandeling 1664.

Foto onder: Bij de Sint Michaëlskerk in Steyl ziet u de waterstanden van de Maas……

Reacties: Wandeling 791. Höfen.

Stefan en Ank 

Wij hebben vandaag deze tocht gemaakt en vonden hem geweldig! Er lag tussen de 10 en 20 cm sneeuw dus het was nog een graadje pittiger dan normaal maar gelukkig hadden we onze stok mee zoals geadviseerd. Ook hebben we iets verderop geparkeerd omdat de aangegeven parking onbegaanbaar was met onze auto. Met de pauzes inbegrepen hebben we over de bijna 19 km zo’n 6 uurtjes gedaan. Er staan genoeg bankjes onderweg, je zou zelfs kunnen camperen als je wilt.
We komen hier zeker weten nog een keer terug!

Foto onder: Avontuurlijke rotstrap.

Volgende wandeling: Wandeling 1653. Casteren 9,7 km.

Foto onder: Een echte beekjeswandeling bij Casteren.

Volgende Nieuwsbrief: 18/02/2023.

 

SPONSORS