nieuwsbrief 1653 – 1654

1653 – 1654

Datum: 18/02/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1648. Vaals, niet lang meer komen weer de eerste lammetjes, ben ik gek op…..

Vandaag twee mooie wandelingen in Brabant vanuit Casteren en Overloon.

Nieuw op de site: Wandeling 1653. Casteren – Hapert 9,7 km.

Ten westen van Eindhoven ligt in het dorp Casteren Grand Café Kruidenlucht met mooi terras. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke beekjeswandeling wandelt u even door het dorp en dan struint u geruime tijd over graspaden langs het Wagebroeks Stroompje.  U maakt even een uitstapje langs een fraaie visvijver met zitbanken en via een parkje met picknickbank loopt u Hapert binnen. U passeert een pleintje met kiosk en dan struint u geruime tijd over graspaden langs de meanderende Grote Beerze. U maakt een leuk ommetje langs enkele vijvers over een vlonderpad en dan volgt u weer het fraaie pad langs de beek. Via een weiland loopt u Casteren binnen en dan komt u bij het grand café.  Tip: U kunt ook starten in Hapert en dan fijn pauzeren/lunchen bij Kruidenlucht. Start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Heerlijk struinen langs de Grote Beerze.

Nieuw op de site: Wandeling 1654. Overloon 10,1 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandelt u eerst over leuke bospaadjes door de Overloonse Duinen en dan struint u geruime tijd over een graspad langs de Loobeek.  U duikt weer de bossen in en dan passeert u weer een mooi stukje heide.  U wandelt even vlak langs het fraaie Schaartven en via kronkelende bospaadjes loopt u terug naar het dorp waar een mooi terras is. Na regenval kan het langs de Loobeek drassig zijn, draag dan hoge schoenen.  Tip:  U kunt ook starten op een klein parkeerplaatsje bij de snelweg en dan fijn pauzeren bij  het Grand café. Start dan bij punt  3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Onderweg passeert u het fraaie Schaartven.

Nieuw op de site: Breykenshoeve in Mol.  Hier start wandeling 1655.

Nieuw op de site: Het Grote Broertje in Grave.  Hier start wandeling 1656.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1382. Remouchamps, fijn wandelpad langs de Ourthe.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1617. Simpelveld. In het museum De Schat van Simpelveld werden vroeger veel hoofden van was gemaakt en dan geschilderd.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1612. Sclayn, op weg naar het uitkijkpunt boven de Maas.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Hoensbroek, dit wordt  wandeling 1667.

Foto onder: Volop sneeuwklokjes in de bossen.

Reacties: Wandeling 1635. Valkenburg.

Rudi 

Een vroege zondagochtend, de grond knerpt onder je voeten, het landschap wit door de vorst. Welkom in Valkenburg, wees welgekomen in het schitterende heuvellandschap rondom deze stad. In deze streek wandelen, lijkt vaak op een schilderij binnenstappen en dat is nu niet anders. Prachtige natuur, mooi uitzicht op Valkenburg, een doortocht langs de interessante plekjes van deze stad aan de Geul en tussendoor een paar flinke kuitenbijters in de vorm van enkele trappenpaden. Wat wil een mens nog meer. En toegegeven, op dit vroege winterse uur is in de omgeving geen mens te bekennen. Zelfs het centrum oogt, op enkele vroege vogels die hun blije hond uitlaten na, nagenoeg uitgestorven. In alle rust genieten van de combinatie natuur en erfgoed, een mooie mix om de zondag op te starten.

Foto onder: Uitzicht op de Kasteelruïne Valkenburg.

Volgende wandeling: Wandeling 1655. Mol 10,4 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u diverse uitkijkwanden.

Volgende Nieuwsbrief: 25/02/2023.

 

SPONSORS