nieuwsbrief 1655 – 1656

1655 – 1656

Datum: 25/02/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Stuur een correctie

Foto boven van wandeling 1655. Mol, die Belgische slakken zijn niet vooruit te branden!

Vandaag een bijzondere wandeling in België vanuit Mol en de eerste route naar de vestingstad Grave aan de Maas.

Nieuw op de site: Wandeling 1655. Mol 10,4 km.

Ten noorden – westen van de Belgische stad Mol, ligt aan het kanaal van Bocholt naar Herentals de Breykenshoeve.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst een flink stukje langs het kanaal en dan volgt u een mooi voetpad langs een beekje. U loopt het bosrijke Prinsenpark binnen en via leuke bospaadjes loopt u naar het bezoekerscentrum, waar ook veel picknickbanken staan om te pauzeren.  U passeert een prachtige vlonder aan de Gertryvijver en iets verder ook nog een uitkijkwand.  Dan wandelt u naar een uitkijkhut aan de Kattesteertvijver. Via veldwegen loopt u naar het kanaal en na 1,3 km komt u weer bij het terras met heerlijk zelfgemaakt hoeveijs.  Tip: U kunt ook starten bij het bezoekerscentrum prinsenpark en dan fijn lunchen/pauzeren bij de Breykenshoeve, start dan bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wandelen langs de beek Trekgracht Kattesteenvijver.

Nieuw op de site: Wandeling 1656. Grave 11,7 km.

Ten zuiden van Nijmegen ligt aan de Maas het mooie stadje Grave. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst een mooi stuk langs de schilderachtige beek De Raam en via een veldweg loopt u naar het dorp Escharen.  Via nog een veldweg wandelt u naar het Gasselsebos en dan struint u geruime tijd over leuke bospaadjes langs enkele vennen. U passeert de windmolen Bergzicht en via een veldweg loopt u naar de Maas. U struint geruime tijd langs de Maas en dan komt u bij het terras van Het Grote Broertje. U kunt ook starten bij de windmolen Bergzicht en dan fijn pauzeren of lunchen bij Het Grote Broertje, start dan bij punt 4 vanaf ***.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wandelen langs de beek De Maar.

 

Nieuw op de site: eetcafé De Pintelier in Voerendaal.  Hier start wandeling 1657.

Nieuw op de site:  Brasserie Boave de Wesch in Noorbeek. Hier start wandeling 1658.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1279. Riel.

Fotograaf: M.Pluim.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1629. Flémalle. De kilometerslange transportband mondt uit in de Maas.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1524. Heijen, het prachtige Quinven.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Milheeze, dit wordt wandeling 1671.

Foto onder: Deze prachtige wandeling start bij Natuurpoort Nederheide.

Reacties: Wandeling 1433. Seffent.

Rudi 

Seffent? De naam van het Duitse plaatsje deed geen enkel belletje rinkelen. Vaals en omgeving is erg mooi, dat is algemeen bekend. Dat er over de landsgrens rondom Aken prachtige natuur te vinden is, geloven we meteen. Vandaag dat maar eens proefondervindelijk vaststellen dan maar? Vanuit Seffent gaat het meteen bergop richting het plateau van Bocholtz. Weids panorama dat bij helder weer ronduit schitterend moet zijn. De mist tempert deze feestvreugde vandaag enigszins en geeft het landschap een ietwat desolate eigenschap mee. Niet enkel het uitzicht loont hier de moeite. Tussen het struikgewas houdt zich een stille getuige van een zwart verleden schuil. Overwoekerd en wel zet de Siegfriedlinie zijn betonnen tanden in de voorbijganger. Het is een plek die blijft uitnodigen om even bij de niet zo fraaie bladzijdes uit het boek “mensheid” stil te staan. Een leuk stukje bos en een grindpad tussen een golfterrein verder, treft de wandelaar een vermeldenswaardig bouwwerk op zijn pad. De Unikliniek van Aken is al even imposant als het landschap waarin ze is gesitueerd. Na de passage langs het ziekenhuis volgt nog een fijne grindweg die je via één van “Sieben Quellen”, oftewel zeven bronnen, terug naar de startplek brengt.

Foto onder: De tanden van de Siegfriedlinie.

Volgende wandeling: Wandeling 1657. Voerendaal 8,1 km.

Foto onder: Aan het eind passeert u een mooie schuilhut met blik in de Kundersteengroeve.

Volgende Nieuwsbrief: 04/03/2023.

 

SPONSORS