nieuwsbrief 1663 – 1664

Foto boven van wandeling 1655. Mol, let op! Het startpunt ligt op een smal weggetje langs het kanaal. Drink geen alcohol!

Vandaag twee waterrijke wandelingen vanuit Heel en Tegelen.

Nieuw op de site: Wandeling 1663. Heel 10,3 km.

Tijdens deze gemakkelijke en zeer waterrijke wandeling, wandelt u meteen naar de Polderplas en steekt u tweemaal via stapstenen het water over. Na een stuk langs de doorgaande weg wordt de wandeling steeds mooier. U volgt een mooie bomenlaan langs het Kanaal Wessem-Nederweert en via leuke bospaadje wandelt u langs de Polderplas. Ook hier steekt u enkele malen via avontuurlijke stapstenen het water over, langs een touw.  Via een veldweg loopt u naar een meer en dan volgt u een bomenlaan langs de Maas. U wandelt over een hoge dijk en via voetpaden loopt u naar het oude Kasteel Heel. In het dorp komt u bij het leuke terras. Voor de stapstenen dient u goed ter been te zijn, voor honden kan het lastig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze wandeling steekt u meerdere malen via stapstenen het water over.

Nieuw op de site: Wandeling 1664. Tegelen – Steyl 11,8 km.

Tijdens deze schitterende Maaswandeling, wandelt u eerst even door de leuke winkelstraat en dan loopt u het eerste mooie stuk langs de Maas.  U steekt de Maas over en dan loopt u terug langs de overkant tot bij een bijzondere vistrap. U steekt de mooie vijver Tangkoel over en dan struint u geruime tijd langs de Maas, tot bij de bijzondere uitkijktoren Baarlo waar u mooi uitzicht heeft op de Maas.  U loopt verder en dan steekt u via het veerpont de Maas over naar Steyl.  U bezoekt eerst de Sint Michaëlskerk en dan loopt u door twee prachtige kloosterparken met Mariagrot en Calvarieberg.  Ook bezoekt u de mooie kapel op de begraafplaats.  U struint weer geruime tijd langs de Maas en via een leuk parkje met vijvers loopt u naar het centrum. Bij de brasserie is een fijn terras.   Doe deze wandeling niet bij hoog water in de Maas!  Tip: U kunt ook starten op de kleine wandelparkeerplaats aan de Voortweg in Venlo en dan fijn na 7,5 km wandelen pauzeren/lunchen bij Brasserie Rach, start dan bij punt 3.  Neem in de kloostertuinen rustig de tijd om alles te bekijken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Struinen langs de Maas bij Steyl.

 

Nieuw op de site: Lunchroom De Uitdaging in Ulvenhout.  Hier start wandeling 1665.

Nieuw op de site: Restaurant Het Grote Broertje in Grave.  Hier start wandeling 1666.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1163. Maastricht, kasteeltuinen van Château Neercanne.

Fotograaf:H.Heemskerk.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1160. Tessenderlo, het Tandpijnkapelletje….

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1152. Lommel, de bijzondere scheve uitkijktoren in de Sahara bevat kilometers aan touw.

Fotograaf: T.Schmeits.

Lunchen bij: Café Oppe Linj in Heel.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Lommel, dit wordt wandeling 1678.

Foto onder: De mooiste uitkijktoren in deze wandelgids wordt omringd door touwen.

Reacties: Wandeling 1333. Brunssum.

Astrid 

Vandaag eens alleen op pad in het “zuiden”. Ik was nog nooit te voet over de Brunssummerheide geweest…maar in een woord….schitterend! Ik kan me voorstellen wanneer de heide bloeit (juli/aug) het helemaal top is. Het was aardig druk met wandelaars. Maar verder geen ATB’ers tegen gekomen. (Zie reactie hierboven). Misschien omdat het vandaag donderdag was en je er in het weekend wel meer last van zult hebben.

Foto onder: Het dal van de Rode Beek.

Volgende wandeling: Wandeling 1665. Ulvenhout 11,6 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u het prachtige Kasteel Bouvigne.

Volgende Nieuwsbrief: 25/03/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS