nieuwsbrief 1665 – 1666

Foto boven van wandeling 1659, neem voor deze route een zaklamp mee!

Vandaag een schitterende wandeling vanuit Ulvenhout door het Mastbos en een leuke stadswandeling door het vestingstadje Grave.

Nieuw op de site: Wandeling 1665. Ulvenhout 11,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke en schitterende wandeling door het Mastbos, wandelt u meteen via een bospaadje het dorp uit en dan loopt u door met mooie dal van de Boven Mark, naar het prachtige Kasteel Bouvigne, waar u eventueel de mooie kasteeltuin kunt bezoeken. U duikt het Mastbos binnen en dan komt u bij een mooi uitzichtpunt met zitbank.  Even later komt u bij een bank aan het mooie Turfven en dan struint u weer door de bossen. U wandelt over de Galderse Heide en dan passeert u weer een zitbank aan een groot ven. Via een prachtig aangelegd vlonderpad loopt u dwars door het heidegebied en dan wandelt u geruime tijd over graspaadjes, langs de Boven Mark. Aan het einde is een mooi tuinterras.  Neem voor onderweg drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het schitterende vlonderpad Mastbos is echt een hoogtepunt in de route.

Nieuw op de site: Wandeling 1666. Grave 5,5 km.

Ten zuiden van Nijmegen ligt aan de Maas het mooie vestingstadje Grave. Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond Grave, maar ook hoe de bewoners van de stad zich verweerden tegen de vijandelijke legers, zijn nog steeds zichtbaar in de historische binnenstad van Grave.  Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en historische stadswandeling, wandelt u meteen een leuk stuk langs de beek De Raam door een parkachtige omgeving en dan loopt u het stadje binnen. U passeert eerst de grasheuvel de Kat met het Groot Arsenaal en dan loopt u langs de stadspoort de Hampoort.  U struint door de oude binnenstad door leuke geplaveide straatjes met oude winkelpandjes en mooie herenhuizen en dan komt u op het gezellige Marktplein bij Het Grote Broertje met mooi terras om te pauzeren.

Voorbij de St. Elisabethkerk en het Strafpaard loopt u naar de haven en komt u bij de prachtige plek Bekaf. U passeert de maaspoort en de twee kanonnen en dan verlaat u het stadje. U wandelt even langs de Maas, langs een scholengemeenschap en via een leuk pad langs De Raam wandelt u terug naar de parkeerplaats.  Doe deze wandeling op uw gemak en lees alle leuke info over deze mooie stad.  U kunt ook starten bij Het Grote broertje aan de Markt, start dan bij punt 3.  (Bron info: Gemeente Grave, Platvorm Toerisme en recreatie) .

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Grave is de meest belegerde stad van Nederland.

 

Nieuw op de site: Restaurant Bergrust in Hoensbroek.  Hier start wandeling 1667 en 1668.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1628. Baarlo, gras op het water….

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1588, op het citadel van Huy heeft u een schitterend uitzicht op de stad.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1415. ’s Gravenvoeren, uitzicht op de Voerstreek.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Landgraaf, dit wordt wandeling 1677.

Foto onder: Kasteel Strijthagen.

Reacties: Wandeling 365. Herve.

Mark 

Vandaag heb ik wandelingen 365 en 360 gedaan. Geweldige combinatie: eerst veel natuur met altijd weidse uitzichten, daarna een korte tocht door Herve met oude huizen en veel historie. Zeker doen op een heldere dag!

Foto onder: Het mooie Land van Herve.

Volgende wandeling: Wandeling 1667. Hoensbroek 6,7 km.

Foto onder: Bijzonder Mariabeeldje in holle boom.

Volgende Nieuwsbrief: 01/04/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS