nieuwsbrief 1669 – 1670

Foto boven van wandeling 1676, kijk dit mogen ze bij al mijn routes hangen…

Vandaag een prachtig rondje Vught en een boswandeling bij Montfort.

Nieuw op de site: Wandeling 1669. Vught 5,8 km.

Ten westen van Vught ligt een van de mooiste wandelgebieden van Brabant, de Vughtse Heide.   Tijdens deze gemakkelijke en zeer waterrijke wandeling is er veel te zien.  U wandelt meteen de bossen in en passeert diverse mooie vennen. Via een mooi stuk langs het Drongelens kanaal komt u bij Kamp Vught, waar nog de wachttorens staan en er is ook een oorlogsmuseum dat u kunt bezoeken.  U wandelt langs de prachtige Lunettes 1 en 2 en dan komt u bij de indrukwekkende Fusiladeplaats met monument, wat ook veel indruk maakt.  Via een prachtig pad langs Lunet 3 wandelt u een stuk over de Vughtse heide, die in de zomer paars kleurt.  Via nog een fraai ven komt u weer bij het restaurant met terras.  De route is elk jaargetijde mooi om te doen.  (Wilt u een langere wandeling door dit gebied, kies dan voor wandeling 1339).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Een van de mooie Lunettes die u passeert tijdens deze route.

Nieuw op de site: Wandeling 1670. Montfort 9,9 km of 6,8 km

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u meteen over leuke bospaadjes en door bosranden langs natuurgebied Reigersbroek. U steekt de doorgaande weg over en dan struint u geruime tijd over de bospaadjes.  Dan kom u bij café Reigersnest voor een pauze.   Na weer een stuk door de bossen wandelt u over het mooie Landgoed Rosendaal met prachtige bomenlanen, door het dal van de Vlootbeek. Via een bospaadje komt u weer bij het startpunt. U komt ook starten bij café Het Reigersnest, start dan bij punt 4.  U kunt de route inkorten tot 6,8 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Mooie bomenlanen op landgoed Rosendaal.

Wandeltip:

Vanaf 8 april is het leuke wandelterras  Koffecorner Klein Iezere. Hier start of pauzeert wandeling 1576.

Wandeling 1576. Schin op Geul – IJzeren 9,8 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, met halverwege een leuk terras, klimt u via een mooi voetpad omhoog en volgt u boven een panoramische weg. U daalt steil af door het bos en dan wandelt u door het prachtige Gerendal omhoog. Via voetpaden bereikt u in de buurtschap IJzeren, het terras van Koffiecorner “klein iezere” met koffie, frisdrank en ijs. Via veldwegen loopt u naar Sibbe en via holle wegen en een bospaadje komt u bij een schitterend uitzichtpunt, met blik op Oud Valkenburg. Via voetpaden loopt u naar het Geuldal en wandelt u langs de Geul terug naar het startpunt.  Start u bij het terras in IJzeren, start dan bij punt 3.

Foto onder: Op weg naar IJzeren.

 

 

Nieuw op de site: Restaurant Nederheide in Milheeze.  Hier start wandeling 1671.

Nieuw op de site: Restaurant De Kluis in Vlijmen.  Hier start wandeling 1672.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 80. Euverem.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1136. Altenahr, Eifelblick.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1140. Walheim.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Herentals, dit wordt wandeling 1683.

Foto onder: Uitzicht op de meanderende Kleine Nete.

Reacties: Wandeling 1114. Liessel.

Toos 

Het pad langs de Astense Aa is echt het hoogtepunt van deze mooie wandeling, prachtig zoals de Aa hier door het landschap kan meanderen. De route kruist en loopt regelmatig over een mountainbikepad maar we hebben geen mountainbikers gezien. Bij de sponsor werden we vriendelijk ontvangen en was er op deze rustige vrijdagmiddag tijd voor een praatje.

Foto onder: De Astense Aa.

Volgende wandeling: Wandeling 1671. Milheeze 10,5 km.

Foto onder: Het prachtig gelegen restaurant Nederheide, startpunt van deze route.

Volgende Nieuwsbrief: 15/04/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS