nieuwsbrief 1671 – 1672

Foto boven van wandeling 1676, hier het eerste eenrichtingsbospad gezien!

Vandaag twee mooie wandelingen in Brabant vanuit Milheeze en Vlijmen.

Nieuw op de site: Wandeling 1671. Milheeze 10,5 km.

Ten noorden van het dorp Milheeze ligt de Natuurpoort Nederheide. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, die start bij een prachtig gelegen restaurant, wandelt u meteen de bossen in en struint u geruime tijd over leuke kronkelende bospaadjes.  Via een veld- en een graspaadje loopt u door een open veld en dan wandelt u naar een mooie vogelkijkwand, met prachtig uitzicht op een van de 3 Poelen. Hier staat ook een zitbank.  Dan komt het mooiste stuk van de route. U wandelt over zandpaadjes door de heide langs de prachtige Poelen en u passeert mooie strandjes.  Via een bospaadje komt u weer bij het restaurant waar aan de achterzijde een schitterend terras is.  Neem voor onderweg drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: In Natuurgebied Nederheide wandelt u langs de mooie stranden van de 3 Poelen.

Nieuw op de site: Wandeling 1672. Vlijmen 10 km.

De Moerputtenbrug is een unieke bezienswaardigheid in Nederland en een must voor elke wandelaar.  Tijdens deze gemakkelijke wandeling, loopt u het dorp uit en wandelt u eerst langs de mooie vijver De Haverkampen. Via een graspad loopt u naar het Engelenmeer. (Blijf hier op de paden want er is ook een naturistenstrand).  U steekt de snelweg over en dan wandelt u over een rustig verhard voetpad langs de Bossche Sloot.  Via een leuk bospad loopt u langs een moerasgebied naar de voormalige spoordijk en een stuk verder steekt u via de 800 m lange Moerputtenbrug het water over, een bijzondere ervaring want u loopt op rails.  U wandelt nog geruime tijd over de dijk met mooie uitzichten en via een speelveldje loopt u weer het dorp in. Aan het einde is een fijn terras.  Na 7 km bij de spoordijk kunt u L naar een picknickweide lopen, waar banken staan.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Moerputten brug is uniek in Nederland!

Nieuw op de site: Boscafé Molenvelden in Velden.  Hier start wandeling 1674.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1147. Neer.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1163. Maastricht, inkijkje in de ENCI-groeve.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1629. Flémalle.

Foto: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Gellik, dit wordt wandeling 1684.

Foto onder: Het rustige dorpje Gellik bij Lanaken.

Reacties: Wandeling 1663. Heel.

Astrid 

Van het begin tot het einde een fantastische wandeling. Op zijn tijd staan er zitbanken , stuk voor stuk geniet plekjes. Mooie plassen met mooie vergezichten en op verschillende stukken mag je de route volgen dankzij stapstenen in het water. Allemaal goed te doen. Misschien als het water hoger staat dat het dan af en toe een uitdaging wordt. Maar ach dat maakt het dan weer avontuurlijker. We hebben een heerlijke dag erop zitten met een stralend zonnetje. Deze route zeker eens lopen!!!

Foto onder: Diverse malen over de stapstenen!

Volgende wandeling: Wandeling 1673. Berg en Terblijt 6,3 km.

Foto onder:  Bij Valkenburg passeert u deze mooie loopbrug.

Volgende Nieuwsbrief: 22/04/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS