nieuwsbrief 1673 – 1674

Foto boven van wandeling 1674, deze route kun je inkorten!   Yippeeee!

Vandaag een korte wandeling vanuit Berg en Terblijt en een boswandeling vanuit Veldhoven.

Tevens een bijzondere extra wandeling in het Hallerbos, dit moet u zien!

Nieuw op de site: Wandeling 1673. Berg en Terblijt – Valkenburg 6,3 km of 5,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling maar met wel een steil trappenpad door een hellingbos, wandelt u eerst geruime tijd over een mooi voetpad door het Geuldal. U loopt een hol pad omhoog en via een steile trap klimt u omhoog naar het Polferbos. Via leuke bospaadjes loopt u omlaag naar Hotel Mercury Valkenburg, met het fraaie terras van restaurant Ruw, waar u kunt pauzeren.  Via een mooie houten loopbrug loopt u terug naar de Geul en dan struint u over graspaden door het mooie natuurgebied Ingendael.  Via een mooi graspad door het Geuldal loopt u terug naar Hotel Vue waar een mooi tuinterras wacht. U kunt ook starten in Valkenburg bij Hotel Mercury Valkenburg en dan pauzeren bij Hotel Vue, start dan bij punt 4.   U kunt het steile trappenpad ook vermijden en een hele vlakke route lopen van 5,5 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Natuurgebied Ingendael.

Nieuw op de site: Wandeling 1674. Veldhoven – Knegsel 8,6 km.

Ten westen van Veldhoven ligt het bosrijke natuurgebied Molenvelden met enkele grafheuvels. Tijdens deze gemakkelijke boswandeling, wandelt u eerst een stukje door het bos en dan door open velden naar het sportpark. U struint geruime tijd door de bossen en langs bosranden en dan komt u heel even in het dorp Knegsel. Via leuke bospaadjes wandelt u terug naar het boscafé met fraai terras.  Tip: U kunt ook starten op de parkeerplaats van het sportpark en dan na 5 km fijn pauzeren/lunchen bij het boscafé. Start dan bij punt 2.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Bossen Molenvelden.

Nieuw op de site: Wandeling 1690. Hallerbos – Beersel 10,7 km.  U heeft nog tot half mei de tijd voor een unieke ervaring!

Het Hallerbos was ooit onderdeel van het gigantische Kolenwoud, een oerbos dat zich ten tijde van de Romeinen van de oevers van de Rijn en de Moezel helemaal tot aan de Noordzee uitstrekte.  Het Hallerbos is de bekendste plek in Vlaanderen als het om boshyacinten gaat.  De paarse bloemenzee die hier elk jaar te bewonderen is, is maar liefst 300 hectare groot en dat alleen maakt het bijzonder de moeite! De Boshyacinten staan van ongeveer vanaf midden april  tot half mei in bloei, dus plan je bezoek eind april of begin mei.

 

U wandelt eerst door het dorp de weg omhoog en dan duikt u het Hallerbos binnen.  U merkt al meteen dat het hier tamelijk heuvelachtig is en in de bloeitijd ziet u al snel de eerste paarse hyacinten.  U wandelt door het dal van de Rilroheidebeek en dan klimt u een avontuurlijk paadje omhoog langs een groeve.   U wandelt door prachtige boslanen en bij een 8-sprong passeert u een mooie schuilhut.  Even later passeert u de boswachterswoning met picknickbanken.  U komt uit het bos en klimt een prachtig graspaadje omhoog met mooi uitzicht.  Via leuke paadjes wandelt u langs de buurtschap Keldergat en via een verrassend paadje langs een beekje komt u weer bij de parkeerplaats. Onderweg staan genoeg zitbanken en er liggen boomstammen om te pauzeren. In de bloeitijd is deze route een unieke ervaring!

 

Bekijk hier de wandeling.

Foto onder: Het Hallerbos is een oerbos ten zuiden van Brussel. Tot half mei boeien er miljoenen paarse boshyacinten. Ga dit zien!

Nieuw op de site: Tearoom ’t Ven in Averbode.  Hier start wandeling 1676.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 18. Gronsveld.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1648. Vaals, bijzondere plek in het Vaalserbos.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1208, Kasteel Arcen.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Geel, dit wordt wandeling 1687.

Foto onder: Tijdens deze route komt u bij de Toeristentoren.

Reacties: Wandeling 1310. Aachen.

Mark 

Leuke lus door Aken: eerst door de stad, dan door het Kurpark, over de Salvatorberg naar de Lousberg, dan weer door het Müschpark naar de Lousberg. Veel trappen en hoogtemeters in het laatste derde deel.
Het restaurant in de draaitoren is in de zomer van 2022 gesloten. Wie iets wil eten of drinken, moet dat de eerste kilometers in de stad doen. Er zijn veel leuke opties.

Foto onder: Thor, de stadspoort van Aachen.

Volgende wandeling: Wandeling 1675. Brunssum 5,2 km.

Foto onder: De Oostenrijkse Almhütte bij het startpunt. Proef eens de Kaiserschwarm!

Volgende Nieuwsbrief: 29/04/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS