nieuwsbrief 1677 – 1678

Foto boven van wandeling 1677. Landgraaf, deze nieuwe bordjes voor de mannen zijn geplaatst voor Kasteel Strijthagen…..

Vandaag een leuke wandeling door het Strijthagerbeekdaal in Landgraaf en een prachtige route naar de Lommelse Sahara.

Nieuw op de site: Wandeling 1677. Landgraaf 7,9 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling door het mooie Strijthagerbeekdal, wandelt u langs weilanden, bosranden en over bospaadjes naar de buurtschap Oude Hopel.  Hier klimt u omhoog en dan struint u door de bossen naar de fraaie vijvers bij kasteel Strijthagen. Er staan ook diverse mooie kunstwerken en ook staan er zitbanken voor een pauze.  U passeert de Strijthagermolen en dan wandelt u door een prachtig bos.  U loopt door weilanden omhoog en dan kruist u even de wijk Schaesberg.  Via een leuk bospaadje loopt u weer Landgraaf binnen en komt u bij de brasserie met terras. U kunt ook nog even shoppen in het winkelcentrum. Tip: U kunt deze wandeling combineren met wandeling 817 tot een lange dagwandeling en tussen door fijn lunchen in de brasserie.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De Strijthagermolen.

Nieuw op de site: Wandeling 1678. Lommel 11,3 km.

Hoewel de vorm van deze wandeling anders doet vermoeden, is dit een schitterende route! Hoog(s)tepunt van deze gemakkelijke wandeling door de Lommelse Sahara, is de schitterende uitkijktoren De Reus van Bosland, toch wel de mooiste toren in deze wandelgids. De wandeling begint met leuke bospaadjes langs het kanaal van Bocholt naar Herentals en dan loopt u door het natuurgebied naar de uitkijktoren. Het uitzicht is adembenemend. Hier staan ook picknickbanken om te pauzeren na 4,5 km.  U loopt naar een uitstekende punt waar u een scheepswrak kunt zien en via een leuk paadje vlak langs het water, loopt u naar het prachtige zandstrand, u waant zich op vakantie.  U struint langs de zandvlakte langs nog mooie strandjes en dan loopt u langs het natuurgebied terug naar het kanaal.  Via een bijzondere voetgangersbrug steekt u het kanaal over en dan struint u over leuke bospaadjes terug naar de brasserie met terras. Onderweg staan genoeg banken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Lommelse Sahara.

Nieuw op de site: Camping De Zwammenberg.  Hier start wandeling 1679.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1397. Mortroux, het mooie Land van Herve.

Fotograaf:J.Hendrix.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1404. Prayon, de bijzondere begraafplaats.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1422. Dolhain in Pays de Vesdre.

Fotograaf: P.Meesters.

Lunchen bij:  Brasserie De Heeren in Landgraaf.

 

Reacties: Wandeling 639. Merselo.

Rinus en Angelique 

Gisteren deze prachtige wandeling gelopen! Zeer de moeite waard. Vooral het stuk langs de Loobeek is prachtig. Veel vraatsporen van bevers! En we zijn op het stuk van de Loobeek niemand tegengekomen (en dat op een zondagmiddag). Inderdaad wel behoorlijk drassig. Echt een heel rustige, mooie wandeling.

Foto onder: Omgeving Merselo.

Volgende wandeling: Wandeling 1679. De Moer 12,4 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u de uitkijktoren Leikeven.

Volgende Nieuwsbrief: 13/05/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS