Foto boven van wandeling 1679. De Moer, het Nederlandse spreekwoord “Als paddestoelen uit de grond schieten” komt hier vandaan!
Vandaag een prachtige wandeling in Brabant vanuit De Moer en een nieuwe route over de Brunssummerheide naar het nieuwe uitkijkpunt Sigranogroeve.
Nieuw op de site: Wandeling 1679. De Moer 12,4 km.
Ten noorden van Tilburg ligt nabij het dorp de Moer een schitterend wandelgebied. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u meteen de bossen in en al snel loopt u door de mooie Natuurbegraafplaats Huis ter Heide. U struint enige tijd door weilanden en dan komt u bij een zitbank aan de Vlindervennen, een mooi pauzeplekje. U loopt langs het Galgenven en dan struint u geruime tijd door prachtige natuur, waar ook runderen lopen. U bereikt de uitkijktoren Leikeven en voorbij de Rauwe Vennen wandelt u over een schitterend vlonderpad, over het water van het Moerven. Via een leuk bospaadje loopt u naar het Bodemven en via mooie bomenlanen en veldwegen wandelt u terug naar het restaurant met terras. Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze.
Bekijk hier de wandeling en foto’s.
Foto onder: Het schitterende vlonderpad over het Moerven.
Nieuw op de site: Wandeling 1680. Brunssum 7,1 km.
Tijdens deze heuvelachtige wandeling over de prachtige Brunssummerheide over leuke bospaadje en door de heide, naar een bijzonder uitkijkpunt met uitzicht in de diepe Sigranogroeve. U struint over zandpaden naar de prachtige plek aan de Roode Beek en dan wandelt u door de bossen naar de mooie vijver Koffiepoel. Via voetpaden loopt u terug naar de brasserie met schitterend terras. Onderweg staan enkele zitbanken.
Bekijk hier de wandeling en foto’s.
Foto onder: Uitzicht op de Sigranogroeve.
Nieuw op de site: Eetcafé de Kem in Schinveld. Hier start wandeling 1682.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1341. Itteren. Bijzonder plekje aan de Maas nabij de monding van de Geul.
Fotograaf: M.Coopmans.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1371. Reil, langs wijnranken hoog boven de Moezel.
Fotograaf: H.Schutte.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1358. Kanne, uitzicht vanaf de Tiendeberg.
Fotograaf: J.Heerings.
Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Boskant, dit wordt wandeling 1691.
Foto onder: Aan het eind passeert u deze bijzondere kunstboom.
Reacties: Wandeling 1597. Genk.
Foto onder: Uitzicht vanaf de terril op C-Mine.
Volgende wandeling: Wandeling 1681. Berg en Terblijt 4 km.
Foto onder: Aan het eind passeert u deze bijzondere rotswoningen.
Volgende Nieuwsbrief: 20/05/2023.
Download het handige wandelboekje.
SPONSORS
Zwaarbewolkt met mogelijk intense buien is wat door de media wordt verkondigd. Er hangt dan ook een dreigend wolkendek boven de Genkse mijnstreek op deze vroege zondagochtend. De mijnschachten, stille getuigen van een rijk steenkoolverleden, reiken naar een donkere hemel. De geschiedenis wordt hier in Genk levendig gehouden. De voormalige mijnbouwsite waartoe de schachten behoren werd nieuw leven ingeblazen. Gebouwen zijn gerestaureerd, kregen een nieuwe bestemming maar blijven het industriële verleden uitdragen. Het complex luistert naar de naam C-Mine, huisvest ondermeer restaurants, de Genkse bioscoop, een labyrint en kan je eigenlijk ook beschouwen als mijnmuseum. Je laat het erfgoed even achter je en duikt de natuur in. Over smalle paadjes, langs bosranden en door bossen doorkruis je een terrein dat af en toe al een glimp prijsgeeft van het letterlijke hoogtepunt van deze wandeling. En dan zonder dat je het eigenlijk goed beseft, sta je ineens aan de voet van de terril van Winterslag. Het venijn zit in de staart, het wordt een vrij pittige beklimming maar het uitzicht is fenomenaal. Het uitzicht strekt over de voormalige mijnstreek en je kijkt neer op C-mine in de diepte. En ons dreigend wolkendek? Dat laat zelfs hier en daar wat zonnestralen door wat het geheel tot een feeëriek tafereel maakt. Het is goed toeven daarboven. What goes up, must come down. Dat gebeurt via smalle grindpaadjes en ook hier zit er een scheutje venijn in het spreekwoordelijke staartje. De laatste rechte lijn naar beneden gaat steil en best zigzaggend richting “begane grond”. Om uit te blazen volgen nog wat vlakke graspaadjes richting het startpunt wat bereikt wordt zonder een spatje regen gezien te hebben. Om samen te vatten een heerlijke route waar erfgoed en natuur hand in hand gaan.