nieuwsbrief 1685 – 1686

Veel wandelaars groeten me al onderweg maar nu ook nog de auto’s…..

Vandaag een leuke wandeling vanuit As naar de terril Waterschei en een pittige Ardennentocht vanuit Rivage.

Nieuw op de site: Wandeling 1685. As 9,5 km.

Hoog(s)tepunt van deze wandeling is de top van de mijnterril Waterschei met 360 graden uitzicht.  U wandelt eerst een flink stuk door de bossen en voorbij enkele vlonderpaden steekt u de Waterscheischans over.  Dan loopt u door het Thorpark langs prachtig gerestaureerde mijngebouwen en de mijnschacht. Na enkele leuke bospaadjes klimt u omhoog en via een mooi panoramapad komt u bij het stenen trappenap wat u omhoog klimt naar de top van de terril. Het uitzicht is adembenemend!   U daalt alle trappen weer af en dan passeert u enkele fraaie vijvers.  Via een bospad langs de oude spoorlijn loopt u terug naar de taverne. Bij de terril staan genoeg zitbanken voor een pauze. Aan het begin en eind van de route hoort u de nabij gelegen kartingbaan.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf de kale terril Waterschei heeft u 360 graden uitzicht!

Nieuw op de site: Wandeling 1686. Rivage (Comblain-au-Pont) 18,1 km.

Op 50 km van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt midden in de Ardennen bij de monding van de Amblève in de Ourthe het dorp Rivage.  Tijdens deze pittige en zeer panoramische Ardennentocht klimt u meteen naar een uitkijkrots en boven wandelt u over graspaden naar het dorp Oneux.  U volgt een panoramapad met schitterden uitzicht op het dal van de Amblève en dan daalt u helemaal af naar de buurtschap Halleux. U volgt een prachtig voetpad langs de Amblève en dan komt u in de buurtschap Martinrive waar een picknickveldje is met banken. U klimt door de bossen omhoog en dan maakt u even een uitstapje naar de ruïne van Ancien Château d’Amblève.  Het uitzicht is adembenemend! U klimt omhoog naar het hoog gelegen dorp Rouvreux en dan klimt u nog hoger naar het hoogste punt waar u 360 graden uitzicht heeft! De terugweg gaat geheel door mooi open landschap langs de dorpjes Presseux en Fraiture. Via weilanden daalt u af naar het dorp Rivage.   Onderweg ligt geen horeca dus neem voldoende proviand mee.  Zoek een heldere dag uit vanwege de mooie uitzichten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanaf de ruïne heeft u een schitterend uitzicht op de vallei van de Amblève.

 

Nieuw op de site: Café De Neten in Geel.  Hier start wandeling 1687.

Nieuw op de site: Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum.  Hier start wandeling 1688.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 198. Obbicht.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1672. Vlijmen, het wandelpad over de 800 m lange Moerputtenbrug moet u beslist eens lopen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1603. Jüchen, het prachtige Schloss Dyck.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Taverne de Kolonie in As.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Villa Kanjel in Maastricht, dit wordt wandeling 1693.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u 3 witte kastelen!

Reacties: Wandeling 453. Kessenich.

Robert Blom 

Afgelopen zaterdag, na 2 dagen Pieterpad wandelen, deze wandeling uitgekozen en ter hoogte van Neeritter ‘overgestapt’ op wandeling 474. Vanaf de start bij Bert’us wandel je direct een mooi natuurgebied (Boterakkerplas) binnen met veel vogels op de vroege ochtend en bereik je na een klein rondje de mooie kerk van Kessenich. Via een leuk stukje ’t Vijverbroek (wandelen over planken) bereik je Neeritter waar tal van bezienswaardigheden zijn. Zo is het plein hartje centrum vernoemd naar de schrijver van ons Limburgs volkslied. Een korte tussenstop bij ’t Pastorieke voor een heerlijk stuk vlaai en dan langs de Armenmolen een natuurgebied in waar doorheen de Itterbeek stroomt. Op het einde was het even improviseren, want de 4 konikpaarden blokkeerde het klaphek, dus even over het toegangshek geklommen. De rand van Ittervoort wordt aangedaan, maar helaas is Het Soete Huys permanent gesloten/verdwenen dus geen tussenstop alhier. Via een mooi/smal pad door natuurgebied ’t Vijverbroek gaat het richting het witte stadje Thorn. Het was er op de zaterdagmiddag enorm druk met wandelaars, fietsers en overige toeristen dus snel doorgelopen en via het eerdergenoemde natuurgebied een mooi slotstuk terug naar vertrek. Bij BertUs nog een tosti uit het vuistje en door naar de overnachtingsplek. Route was nog prima in orde en de wandeling zeker een aanrader.

Foto onder: Kasteel Borgitter.

Volgende wandeling: Wandeling 1687. Geel 11,5 km.

Foto onder: Vanaf de houten Toeristentoren heeft u een mooi uitzicht over de bossen.

Volgende Nieuwsbrief: 010/06/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS