nieuwsbrief 1687 – 1688

Foto van wandeling 1691, mag het een pondje meer zijn?

Vandaag een wandeling vanuit Geel naar een houten uitkijktoren en een route in Brabant vanuit Berlicum.

Nieuw op de site: Wandeling 1687. Geel 11,5 km.

Pal naast het bekende pretpark Bobbejaanland ligt aan de Kleine Nete Café De Nete.  Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandelt u eerst een leuk stuk langs de Kleine Nete en dan struint u door de bossen naar een mooie vijver. U loopt langs een mooi stuk heide en via een pad langs de spoorlijn komt u in een buitenwijkje van Herentals. Via een trappenpad klimt u naar de Heilige Grafkapel en via bospaden bereikt u de houten Toeristentoren die u kunt beklimmen voor 1 Euro.  (Open elke dag van mei t/m sept. In de winter open van vrijdagmiddag t/m zondag). U kunt er ook wat drinken.  Via de Heilige Kruiskapel daalt u het trappenpad af en dan wandelt u weer door de bossen. Via het prachtige pad langs de Kleine Nete wandelt u terug naar het café met terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Over de heide richting Herentals.

Nieuw op de site: Wandeling 1688. Berlicum 9,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke beekjeswandeling wandelt u eerst over graspaden langs de Aa en dan loopt u langs het Maximakanaal.   Voorbij een bosje wandelt u geruime tijd langs de Grote Wetering en dan loopt u door de bossen van landgoed de Wamberg. U passeert een prachtige bosven en dan struint u nog geruime tijd door het bos. U volgt een graspad langs de Wambergse Beek en dan loopt u door het dorp naar het prachtige tuinterras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige bosven op landgoed de Wamberg.

Nieuw op de site: Cafetaria Plein 5 in Beegden.  Hier start wandeling 1689.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 517. Schwalmtal.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1129. Gemmenich, goed geschoten.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1258. Geilenkirchen, Schloss Tripp.

Fotograaf: J. Heerings.

 

Reacties: Wandeling 1565. Berg en Terblijt.

Rudi 

Pinkstermaandag, vroeg in de ochtend op pad met een heerlijk zonnetje erbij. Het is meteen na vertrek bij berghotel Vue al prijs . Een start om u tegen te zeggen wat betekent dat er meteen een flinke kuitenbijter wacht. Geen klaagzang want het is algemeen bekend dat het in de mooie hellingbossen rondom Berg en Terblijt flink klimmen en dalen geblazen is. De route is dan ook gekruid met enkele pittige trappenpaden en hellingen. Deze situeren zich in het begin van de wandeling . Daarna wordt het een stuk vlakker terwijl je onderweg kan genieten van onder meer natuurgebied Langen Akker en de Meertensgroeve. Ingendael is nog zo’n fraai stukje natuur. De meanderende Geul maakt er zijn opwachting en vandaag kruisen ook enkele grazende Konikpaarden het graspad. Château Sint Gerlach met zijn prachtige tuin vol kunstwerken en een laatste streepje langs de Geul vormen de laatste loodjes van een mooie route.

Foto onder: De prachtige kerk Sint-Gerlachus in Houthem.

Volgende wandeling: Wandeling 1689. Beegden 9,8 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u Huis Nederheide.

Volgende Nieuwsbrief: 10/06/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS