nieuwsbrief 1689 – 1690

Bovenstaande foto van wandeling 1691, nou dat zien we zo ook wel hoor!

Vandaag een leuke route vanuit Beegden en de wandeling door het Hallerbos.

Nieuw op de site: Wandeling 1689. Beegden 9,8 km.

Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u het dorp uit en loopt u over een mooie dijk langs het Lateraalkanaal naar de sluis en parkeerplaats.  U loopt een mooi stuk langs de Maas en dan maakt u een lus om een Maasplas heen. U loopt even langs de mooie Polderplas en via leuke voetpaadjes langs nog een vijver loopt u naar Huis Nederhoven.  Via een mooi pad loopt u naar een uitkijkheuvel met schuilhut en prachtig uitzicht op het meer Lange Vlieter.  Na een stuk door het natuurgebied beklimt u nog een uitkijkheuvel en via voetpaden loopt u terug naar het dorp en cafetaria met fijn terras. Tip: U kunt ook starten bij de wandelparkeerplaats bij de sluis en na 8 km fijn pauzeren/lunchen bij de cafetaria. U start dan bij punt 2.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Beklimming van de uitkijkheuvel met uitzicht op de Lange Vlieter.

Nieuw op de site: Wandeling 1690. Hallerbos – Beersel 10,7 km.

Het Hallerbos was ooit onderdeel van het gigantische Kolenwoud, een oerbos dat zich ten tijde van de Romeinen van de oevers van de Rijn en de Moezel helemaal tot aan de Noordzee uitstrekte.  Het Hallerbos is de bekendste plek in Vlaanderen als het om boshyacinten gaat.  De paarse bloemenzee die hier elk jaar te bewonderen is, is maar liefst 300 hectare groot en dat alleen maakt het bijzonder de moeite! De Boshyacinten staan van ongeveer vanaf midden april in bloei tot half mei, dus plan je bezoek eind april of begin mei.

 

U wandelt eerst door het dorp de weg omhoog en dan duikt u het Hallerbos binnen.  U merkt al meteen dat het hier tamelijk heuvelachtig is en in de bloeitijd ziet u al snel de eerste paarse hyacinten.  U wandelt door het dal van de Rilroheidebeek en dan klimt u een avontuurlijk paadje omhoog langs een groeve.   U wandelt door prachtige boslanen en bij een 8-sprong passeert u een mooie schuilhut.  Even later passeert u de boswachterswoning met picknickbanken.  U komt uit het bos en klimt een prachtig graspaadje omhoog met mooi uitzicht.  Via leuke paadjes wandelt u langs de buurtschap Keldergat en via een verrassend paadje langs een beekje komt u weer bij de parkeerplaats. Onderweg staan genoeg zitbanken en er liggen boomstammen om te pauzeren. In de bloeitijd is deze route een unieke ervaring!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Van half april tot half mei staan in het Hallerbos miljoenen paarse boshyacinten in bloei.

 

Nieuw op de site: De Vriendschap in Boskant.  Hier start wandeling 1691.

Nieuw op de site: Restaurant aaaaaaaaaaaaaaa  Hier start wandeling

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 530. Polleur, de Hoëgne.

Fotograaf:J.Theunissen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1135, het dorpje Altenahr.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1360. Kerkrade, trappenpad naar de Wilhelminaberg.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet

Foto onder: Tijdens

Reacties: Wandeling 1404. Prayon.

Rudi 

Parkeren bij het voetbalstadion van Trooz, even om dit sportveld heenlopen en dan weet een mens meteen wat hem hier te wachten staat. Steil bergopwaarts en op een spreekwoordelijke zucht sta je een flink pak hoger. De toon is gezet en het zal niet de laatste keer zijn dat er vandaag flink in de kuiten gebeten wordt. Voeg hier het door de ochtendzon in een goudgele gloed gezette landschap aan toe, dan hoeft het verder geen betoog dat het puur genieten wordt. Dwars door weilanden, kronkelige rotsachtige (bos)paden met boomwortels? U vraagt, wij draaien! En gedurende heel de route wordt de wandelaar vergezeld door een oorverdovende rust, zeker op dit vroege uur. Heerlijk! Ongeveer halverwege wordt die rust nog eens geaccentueerd bij de abdij van Beaufays met zijn statige grafzerken. Een plek die, letterlijk en figuurlijk, uitnodigt om er even bij stil te blijven staan. Deze streek luistert naar de welluidende naam “land van de Vesder”. Wat is er dan mooier dan een wandeltocht afsluiten met een fraai stukje langs deze rivier? Een prachtige route in een vijfsterrenlandschap is dan ook geen overdreven conclusie.

Foto onder: Uitzicht op Prayon.

Volgende wandeling: Wandeling 1691. Boskant 10 km.

Foto onder: De mooie uitkijktoren in het Dommeldal.

Volgende Nieuwsbrief: 01

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS