nieuwsbrief 1695 – 1696

Foto boven van een wandeling in Duitsland, de post wordt via het water bezorgd……

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand juni van wandeling 1695 en 1698.

Vandaag een schitterende Ardennentocht langs 3 kastelen vanuit Spontin en een verrassende route vanuit Nattenhoven.

Nieuw op de site: Wandeling 1695. Spontin – Crupet 15,3 km.

Ten zuiden van de stad Namur ligt het dorpje Spontin. Tijdens dit Ardennenpareltje, met 3 kastelen, wandelt u meteen langs Château Spontin en via een mooi bospaadje loopt u naar een bijzondere rotswand, bij Chansin, waar u wellicht klimmers aan de wand ziet hangen.  U klimt helemaal omhoog naar het dorp Durnal en daar passeert u Château Capelle.  Via een schitterend panoramisch graspad daalt u af naar een gehucht en dan klimt u door de bossen omhoog naar het dorp Crupet. Hier passeert u het schitterende Château Crupet met slotgracht en in het mooie dorpje loopt u een bijzondere Lourdesgrot binnen met prachtige beelden. Via een pad met alweer mooi uitzicht verlaat u het dorp  en dan volgt een flinke klim naar het gehucht Herbefays.  U wandelt door een mooi landschap omlaag en via een leuk bospad komt u weer in Spontin, waar u nog even door een parkje loopt.  Neem voldoende drinken mee. In deze route is heel veel te zien.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De prachtige waterburcht Château Crupet.

Nieuw op de site: Wandeling 1696. Nattenhoven 9,1 km.

Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, struint u geruime tijd door de Maasbeemden, waar in de zomer veel wilde bloemen bloeien. Op diverse plekken heeft u een prachtig uitzicht op de Grensmaas.  Na 4,8 km passeert u een zitbank om te pauzeren en aan de rand van het dorp Grevenbicht volgt u een leuk paadje langs de Kingbeek.  U loopt het dorp Obbicht binnen en via een voetpad wandelt u naar het Julianakanaal.  Na een leuk stuk langs het kanaal komt u snel weer bij het café met terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Struinen langs de Maas bij Nattenhoven.

 

Nieuw op de site: Café Teerling in Heerlen.  Hier start wandeling 1697.

Nieuw op de site: Buitengoed De Reünie in Eijsden.  Hier start wandeling 1698.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 570. Vijlen.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1376. La Roche, Duitse tank.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1603. Jüchen.

Fotograaf: J.Heerings.

Foto onder: Tijdens

Reacties: Wandeling 1456. Eben Emael.

Robert Blom 

Gisterochtend met zijn 2 deze interessante met vlagen pittige/korte wandeling gelopen als ‘voorbereiding’ op onze rondleiding in de namiddag in het Fort. Het was heerlijk weer, lekker rustig en dus volop genieten van de diverse bunkers, kazematten, natuur en het schitterende uitzicht langs de mergelwanden op Maas, Albertkanaal en de sluizen van Ternaaien. Na kleine 2 uurtjes bij terugkomt lekker lunchen bij Moulin Loverix tegenover het Fort en na een ‘oude strijders’ speciaal biertje dik 2 uur lang een erg interessante rondleiding ondergronds waar we in de ochtend nog overheen hadden gewandeld. Mooie combinatie van wandelen en stukje historie van WOII. Absoluut een aanrader om eens te bezoeken.

Foto onder: Bezoek eens het fort.

Volgende wandeling: Wandeling 1697. Heerlen 8,5 km.

Foto onder: Bij de buurtschap Welten passeert u een prachtige vijver.

Volgende Nieuwsbrief: 08/07/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS