nieuwsbrief 1697 – 1698

Foto boven van wandeling 1695. Spontin, fijn voor de dames, zo’n bostoilet!

Vandaag een leuke wandeling vanuit Heerlen en een grensoverschrijdende route vanuit Eijsden naar Ternaaien.

Nieuw op de site: Wandeling 1697. Heerlen 8,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling met halverwege een gezellig café, wandelt u eerst langs het prachtige kasteel Terworm en door het mooie kasteelpark. Na een stuk door het bos langs de Geleenbeek, passeert u kasteelruïne Eyckholt met mooie vijver en via goede paden loopt u naar de Welterlaan die u oversteekt.  Via voetpaden loopt u om de Weltervijver heen en dan komt u bij het leuke café Teerling voor de pauze. (Let op de openingstijden).  Via leuke paden loopt u door het Geleenbeekdal en dan een stuk door het bos. Via een rustige weg komt u bij Kasteel Terworm.   U kunt ook starten bij Café Teerling, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Kasteelpark Terworm.

Nieuw op de site: Wandeling 1698. Eijsden – Ternaaien 13,7 km of 8,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke, grensoverschrijdende en waterrijke wandeling, wandelt u eerst door het bos naar een mooie vijver en dan duikt u de Eijsder Beemden binnen. Via voetpaden wandelt u naar de punt van de landtong, waar u bij een zitbank kunt genieten van het uitzicht. U wandelt helemaal langs de Maas over graspaden, waar Konikpaarden lopen en dan steekt u in het zomerseizoen via het pontje de Maas over. In de winter kunt u de lus van 8,6 km lopen. Aan de overzijde in België wandelt u een mooi stuk langs de Maas en komt u bij een vogelkijkwand met prachtig uitzicht. Dan bereikt u de sluis van Ternaaien waar u kunt zien hoe binnenvaartschepen worden opgetild. Na een stuk langs het Albertkanaal wandelt u naar de kerk van Ternaaien. U steekt weer de Maas over en wandelt geruime tijd door de beemden en het bos terug naar het fijne terras.  Let goed op de openingstijden van het veerpont. Deze vaart van 1 april t/m 30 oktober elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.    U kunt de route altijd inkorten tot 8,6 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op Eijsden vanaf Ternaaien.

 

Nieuw op de site: IJssalon No. 97 in Meerssen.  Hier start wandeling 1699

Nieuw op de site: Brasserie Melrose in Munsterbilzen.  Hier start wandeling 1700.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1493. Brunssum, de Brunssummerheide.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1584. Oudsbergen.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1604. Les Avins.

Fotograaf: T. Schmeits.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Epen naar Teuven. Dit wordt wandeling 1703.

Foto onder: Een wandeling vol met panorama’s!

Reacties: Wandeling 1560. Tongerlo.

Rudi 

Zonsopgang in Belgisch Limburg. Het is nog lekker koel wanneer de opkomende zon een oranje gloed over de velden uitstort. Een vlak landschap glijdt onder de voetzolen door. De enige hellingen die de wandelaar vandaag ten deel vallen zijn de klimmetjes naar de bruggen om de Zuid-Willemsvaart over te steken. Voor de rest bestaat de tocht grotendeels uit veldwegen door een gebied dat als een zakdoek gedrapeerd lijkt. Vermeldenswaardig is het mooie pad langs de Itterbeek dat haast geruisloos naar het kasteelpark Itterdal leidt. Dit middengedeelte van de tocht is ongetwijfeld het mooiste en ook leukste stuk van deze tocht. Een fraai vlonderpad voert over de vijvers. Het survivalgedeelte over het water brengt de speelvogel in de al dan niet ernstige wandelaar toch tot leven. Droog aan de overkant kan de tocht vervolgd worden richting Tongerlo. Twee watermolens verder blik je terug op een gemakkelijke wandeling waar voornoemd kasteelpark bovenuit steekt. De minder behendige onder u kan eventueel wel overwegen voor de zekerheid een setje droge kleren mee te nemen :)).

Foto onder: Oversteek in het park.

Volgende wandeling: Wandeling 1699. Meerssen 8,3 km.

Foto onder: Nabij het uitkijkplatvorm boven groeve Curfs ligt dit verborgen bosmeertje.

Volgende Nieuwsbrief: 15/07/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS