nieuwsbrief 1699 – 1700

1699 – 1700

Datum: 15/07/2023

Informatie over wandelen met gpx.

Lees hier de laatste reacties.

Stuur een correctie

Vandaag de 1700e wandelroute!

Foto boven van wandeling 1693, ik pak graag de koe bij de hoorns…  (met rood jasje).

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit een ijssalon in Meerssen en een  flinke route vanuit Munsterbilzen.

Nieuw op de site: Wandeling 1699. Meerssen 8,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling door natuurgebied De Dellen, wandelt u eerst over veldwegen en graspaden en dan duikt u het bos in. U volgt een mooi pad naar het uitkijkplatvorm met prachtig uitzicht op de diepe groeve Curfs en via een stalen trap daalt u af naar de Geul. Via leuke voetpaden wandelt u verder door het Geuldal en dan komt u in het Herdenkingsbos met veel wilde bloemen.  Via een kronkelend voetpad langs de Kleine Geul loopt u terug naar de ijssalon met terras. U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Geul en dan fijn pauzeren bij de ijssalon. Start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het uitkijkplatvorm boven Groeve Curfs.

Nieuw op de site: Wandeling 1700. Munsterbilzen 14,9 km.

Tijdens deze gemakkelijke, bosrijke en afwisselende wandeling, is er veel te zien, zoals vijvers, kapellen, uitkijktoren, oorlogsmonumenten, een ruïne en een kasteel. U wandelt eerst naar de Mariagrot en dan loopt u door het Park Edelhof langs een mooie vijver.  U duikt het natuurreservaat Munsterbos binnen en passeert de bijzondere St. Amorskapel.  Even later bereikt u een uitkijktoren met prachtig uitzicht op het natuurgebied. U struint door de bossen en passeert de Kapel van het Geheime Leger. Na een leuk stuk langs het Albertkanaal loopt u via voetpaden naar het dorp Eigenbilzen en via een veldweg komt u in het dorp Hoelbeek. U passeert de ruïne van Jonckholt en even later passeert u het mooie Kasteel van Groenendaal. Voorbij de St. Rochuskapel wandelt u via een veldweg terug naar het terras van de brasserie.  Neem voldoende drinken mee voor onderweg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanaf de uitkijktoren heeft u uitzicht op Natuurreservaat Munsterbos.

 

Nieuw op de site: Visser Chocolade & IJs in Heerlen.  Hier start wandeling 1701.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 148. Bocholtz.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 153. Ternaaien.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 592. Nideggen.

Fotograaf: V.v.Rhee.

1000 Wandelingen gelopen!

Wim en Diny Donkers uit Aarle-Rixtel hebben inmiddels 1000 wandelroutes van de wandelgids gelopen, gefeliciteerd!  Dit doen jullie niet veel mensen na.  En nu op naar de 2000!

 

Stichting Wandelnet doet een uitgebreid onderzoek in vier provincies naar het gebruik van wandelnetwerken aldaar. Limburg is 1 van de vier provincies die hierin meegenomen worden. Wil je hier je mening over kwijt? Neem dan 5 minuten de tijd om de vragen via de link in te vullen.

https://www.iodc.nl/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=EWAROUTE23_OPEN&i.test=1

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Luik over 4 terrils. Dit wordt wandeling 1706.

Foto onder: Op een van de terrils van Luik.

Reacties: Wandeling 1536. Smeermaas.

Rudi 

Voor dag en dauw op pad in de spreekwoordelijke achtertuin. Het is genieten van een heerlijke zonsopgang boven de Maas, in alle rust de grens over struinen en met alle zintuigen gewaar worden hoe de natuur ontwaakt. Bij begin punt 2 suggereert de wandelgids even de brug over te steken om de woonboten en waterval te bezichtigen. Zeker doen! Dit levert een werkelijk schilderachtig tafereel op. De doortocht door de wijk Bosscherveld luidt het keerpunt van de route in. Terug richting België langs de woonboten van Maastricht en de Zuid-Willemsvaart. De fietspaden in de route zijn normaliter erg druk bereden, op dit ochtendlijke uur liggen ze er verlaten bij. Buiten enkele vissers en een erg vroege vogel die de hond uitlaat, kom je geen mens tegen. Dat betekent niet dat je alleen op pad bent. Tal van vogels vergezellen je op deze waterrijke route die met de sluizen en woonboten een fraaie mengeling van architectuur en natuur voorschotelt.

Foto onder: De woonboten op de Zuid-Willemsvaart.

Volgende wandeling: Wandeling 1701. Heerlen 8,3 km.

Foto onder: In het Imstenraderbos.

Volgende Nieuwsbrief: 22/07/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS