nieuwsbrief 1701 – 1702

Foto boven van wandeling 1693, sommige stukken zijn alleen voor mij toegankelijk…

Vandaag een leuke wandeling in Heerlen naar een ijssalon en een nieuwe route in het Land van Herve vanuit Barchon.

Nieuw op de site: Wandeling 1701. Heerlen 8,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling struint u geruime tijd over leuke heuvelachtige bospaadjes en door weilanden en via een prachtig uitzicht daalt u af naar de buurtschap Benzenrade. U loopt door het mooie dal van de Geleenbeek en passeert een vijver. Via een bospad bereikt u de buurtschap Welten en komt u bij de ijssalon met heerlijk schepijs en een leuke winkel met lekkere chocolade.  U wandelt verder langs nog een vijver en dan steekt u de snelweg over.  U struint geruime tijd over leuke bospaadjes en opeens staat u weer bij de parkeerplaats. Goed, het laatste stuk hoort u de snelweg maar het zijn verrassende paadjes om te wandelen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De afdaling naar Benzenrade is prachtig.

Nieuw op de site: Wandeling 1702. Barchon 9,9 km.

Ten noord-oosten van Luik ligt in het Land van Herve Fort Barchon. Het is een fort nabij het Belgische dorpje Barchon. Het was een van de 12 forten van de ring van forten rond Luik. Het fort werd zowel in de Eerste Wereldoorlog als in de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Het is nu privébezit.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling door het Land van Herve wandelt u eerst naar het centrum van Barchon en via leuke voetpaadjes loopt u naar het bos van Bacsay waar u langs een schilderachtig beekje loopt.  Voorbij het dorp Housse loopt u door weilanden met mooi uitzicht op het dorp Saint-Remy waar een leuke picknickplek is met zitbanken. U struint geruime tijd over leuke bospaadjes door het bos van La Juliënne en dan loopt u weer langs het dorp Housse. Na een flinke klim uit het dal passeert u boven een oude toren en dan komt u weer bij het fort. In de route zitten verrassende paadjes.  Neem zelf proviand mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Avontuurlijke afdaling in het Bois de Juliënne.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 163. Mheer.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 804. Monschau.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1693. Maastricht.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Reacties: Wandeling 1697. Heerlen.

Peter & Bertien Meesters 

Gisteren deze wandeling gelopen in een woord samen gevat: GEWELDIG. Zeer verassend, hele mooie natuuur met prachtige vijvers. Wij hebben tot nu toe alle wandelingen van Heerlen die op de site staan gelopen en deze is een van de mooiste misschien ook omdat we dat niet zo hadden verwacht. Toch weer op plekken terecht gekomen waar nooit eerder waren geweest. Ook was er genoeg schaduw die met dat warme weer zeer welkom was.
Wat dat betreft, door de warme dagen van de laatste tijd hebben wij vaak geselecteerd op zoeken met de term “Schaduwrijk”en kwamen zo terecht op o.a. 310 Zutendaal met mooie bossen, 538 Horn, prachtige vennen en Erfstadt grote bruinkoolplassen die allen genoeg schaduw boden om het wandelen aangenaam te houden. We zijn bijna aan de 800ste toe en blijven genieten van de tochten die Jos op het menu blijft zetten, we kijken weer uit naar de volgende serie.

Foto onder: Mooie vijvers in de buurtschap Welten.

Volgende wandeling: Wandeling 1703. Epen 19,3 km.

Foto onder: Het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg.

Volgende Nieuwsbrief: 29/07/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS