nieuwsbrief 1703 – 1704

Foto boven van wandeling 1701, bij elke wandeling mijn eigen parkeerplaats….

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand augustus van wandeling 1693 en 1703.

Vandaag twee panoramische heuvellandroutes.

Nieuw op de site: Wandeling 1703. Epen – Teuven 19,3 km.

Tijdens deze flink heuvelachtige, panoramische en grensoverschrijdende wandeling rond het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg en de Voerstreek, wandelt u eerst naar het Geuldal en via voetpaden komt u in de buurtschap Diependal. U klimt omhoog naar het Bovenste Bos en dan steekt u de Belgische grens over naar de Voerstreek. Na de flinke afdaling door het bos komt u in het dorp Teuven voor een pauze.  U klimt omhoog door Bosreservaat Teuvenerberg en dan loopt u weer Nederland binnen. U volgt een panoramisch pad met schitterend uitzicht en dan loopt u door weilanden naar Eperheide waar een restaurant met mooi terras is.  Via een mooie weg met prachtig panorama loopt u omlaag naar de rand van het Kruisbos en via veldwegen komt u in de buurtschap Dal Bissen.  U klimt door weilanden omhoog naar de buurtschap Schweiberg en dan daalt u door weilanden af, met prachtige uitzicht.  Via leuke voetpaden komt u weer in Epen.  Vooral de laatste 5 km zijn zeer panoramisch! In de route passeert u veel draaihekjes. De route is gemakkelijk op diverse punten in te korten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op Teuven.

Nieuw op de site: Wandeling 1704. Mechelen 9,4 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, wandelt u eerst door weilanden van het dal van de Mechelderbeek en via veldwegen loopt u naar de buurtschap Rott.  U klimt omhoog en struint geruime tijd door het Elzetterbos. Met prachtig uitzicht loopt u omlaag naar de buurtschap Camerig en dan daalt u door weilanden af naar het Geuldal. Hier struint u geruime tijd door weilanden, met klephekjes, langs de Geul en dan komt u weer in Mechelen. Via een leuk parkje komt u weer in het centrum waar genoeg horeca ligt. Na 5,3 km passeert u een zitbank om te pauzeren.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Mooie uitzichten op het heuvelland.

 

Nieuw op de site: Brasserie Mangi in Eijsden.  Hier start wandeling 1705.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 172. Rijckholt.

Fotograaf: H.v.d.Winkel.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 933. Maastricht.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1042. Bolderberg.

Fotograaf: T.Schmeits.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Kelmis, dit wordt wandeling 1708.

Foto onder: Tijdens deze wandeling ziet u regelmatig de Geul in België, die hier staat vermeld in de Franse en Duitse taal.

Reacties: Wandeling 657. Vroenhoven.

Rudi 

De brug van Vroenhoven met zijn berucht oorlogsverleden luidt een mooie wandeling in op de erg vroege zondagochtend. Het zonnetje komt op boven de velden en het waait flink bij het naderen van de Louwberg. Afdalen via de Apostelhoeve naar de Cannerweg. Draai je voor je de weg oversteekt eens om en bewonder het fraaie zicht dat dit wijndomein in het glooiende landschap biedt. Het ENCI-bos en de groeve wachten met rede om verkend te worden. Daarna gaat het verder richting Kanne. Vergeet onderweg ook niet weg te dromen bij het uitzicht op Château Neercanne. Na de oversteek van het Albertkanaal mag je in Kanne de Tiendeberg beklimmen en kan je nog even stilstaan bij een oorlogskerkhof. Hierna gaat het, letterlijk, in een laatste maar zeer aangename rechte lijn boven door het bos langs het onderlangs gelegen Albertkanaal terug richting Vroenhoven. Terug aan de brug kan je terugblikken op een gevarieerde grenswandeling met het nodige klimwerk.

Foto onder: Uitzicht vanaf de Tiendeberg.

Volgende wandeling: Wandeling 1705. Eijsden 11,5 km.

Foto onder: Vogelhuisjesboom.

Volgende Nieuwsbrief: 12/08/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS