nieuwsbrief 1707 – 1708

Foto boven van wandeling 1706, high five!

Vandaag een leuk rondje bij Heerlen en een afwisselende wandeling bij Kelmis.

Nieuw op de site: Wandeling 1707. Heerlen 8,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, wandelt u eerst naar de mooie Weltervijver en dan loopt u door een parkachtige omgeving met prima voetpaden. U duikt onder de snelweg door en dan klimt u een pad omhoog. Via een mooi voetpaadje daalt u af naar twee kalksteenovens en dan klimt u door het bos omhoog naar de groeve Putberg. U daalt door het bos af en dan wandelt u door het mooie dal van de Geleenbeek naar een prachtige vijver. U loopt weer langs de Weltervijver en dan komt u al snel bij het terras van Hoeve de Aar.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht vanuit een kalksteenoven.

Nieuw op de site: Wandeling 1708. Kelmis 9,6 km.

Helemaal in het oosten van het Land van Herve ligt de Duitstalige stad Kelmis.  Een park, de Ravel, twee kastelen, de Geul, draaihekjes, een rotswand, een vijver, u ziet het allemaal in deze afwisselende en heuvelachtige wandeling.  U wandelt eerst door het stadspark en na het eerste stuk Ravel wandelt u een prachtig stuk langs de Geul.  Na weer een stuk over de Ravel struint u door weilanden en over bospaadjes en daarna klimt u door weilanden omhoog naar Schloss Eyneburg. U daalt langs een rotswand af naar de Casinovijver en via een leuk vlonderpad loopt u naar de parkeerplaats.   Onderweg staan enkele zitbanken.  Na veel regenval hoge schoenen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Waterval in de Geul.

 

Nieuw op de site: Café De Nachtegaal in Oirschot.  Hier start wandeling 1709.

Nieuw op de site: Restaurant Vèssumse Hoeve in Vessem.  Hier start wandeling 1710.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1605, het dorpje Dalhem.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1696. Nattenhoven, de Grensmaas.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1687. Geel, de enorme houten uitkijktoren.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Neeroeteren, dit wordt wandeling 1713.

Foto onder: Schilderachtig bospad langs de Bosbeek.

Reacties: Wandeling 1502. Tongeren.

Rudi 

Bij het krieken van de dag op pad door een nog slaperig Piringen. Enkele zwerfkatten schieten weg, voor de rest lijkt de wereld nog ingedommeld. Zonsopgang boven de velden bij het induiken van de verrassend mooie natuur in deze streek. Smalle bospaden, nauwe doorgangen die vergeten lijken, ze leiden langzaam maar zeker naar Tongeren. Tongeren, oudste stad van België wordt doorkruist. Je zag hem al van verre in het landschap opduiken, maar nu staat hij pal voor je, de basiliek van Tongeren. Je bewondert hem als het ware schouder aan schouder met Ambiorix, de Eburonenleider die volgens de geschriften de Romeinen versloeg en wiens standbeeld voor de basiliek prijkt. Verder door het centrum van de stad. Je passeert het Gallo-Romeins museum dat zeker een bezoek waard is (bij een vorig bezoek aan Tongeren reeds bezocht). Het gaat terug richting natuur via de site Romeinse tempel waar eens een grote Romeinse tempel stond. De terugweg gaat via bos- en graspaden met onderweg een blik op het kasteel van Betho en kasteel Rooi. Daartussenin het Pliniuspark met gelijknamige bron. Terug in Piringen is het terugkijken op een tocht die natuur en cultuur mooi afwisselt.

Foto onder: Mooie kastelen nabij Tongeren.

Volgende wandeling: Wandeling 1709. Oirschot 8,4 km.

Foto onder: Het Wilhelminakanaal bij Oirschot.

Volgende Nieuwsbrief: 26/08/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS