nieuwsbrief 1709 – 1710

Foto boven van wandeling 1704, met mij kun je alle kanten op!

Vandaag twee mooie wandelingen in Brabant vanuit Oirschot en Vessem.

Nieuw op de site: Wandeling 1709. Oirschot 8,4 km.

Bospaadjes, beekjes, vijvers en een prachtige kapel, u treft het allemaal aan in deze gemakkelijke wandeling.  U wandelt eerst even langs de prachtige vijvers en in het landgoed Baest struint u geruime tijd over prachtige bospaadjes langs de meanderende Kleine Beerze. U steekt het Wilhelminakanaal over en via een mooi pad langs de Beerze komt u bij een schitterende vijver. Een stuk verder steekt u via een bijzondere houten hangbrug de beek over en dan wandelt u naar de prachtige Kapel van De Heilige Eik waar u een kaarsje kunt aansteken.  Aan het einde loopt u weer langs de mooie vijver naar het terras. Bij de brug over het kanaal staat een zitbank. U kunt de route ook inkorten tot 5,5 km (onderste lus) of 3,4 km (bovenste lus).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Struinen langs de Kleine Beerze.

Nieuw op de site: Wandeling 1710. Vessem 12,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke en open wandeling, wandelt u eerst naar een prachtige vijver en de buurtschap Biezenheuvel. Via veldwegen, bomenlanen, rustige asfaltweggetjes en een leuk graspad langs de Kleine Beerze, loopt u door een landelijke omgeving naar de buurtschap Heuvel.  U wandelt even door het Hoogeloonse Bos en dan passeert u de kabouterberg en een uitkijktoren. Dan struint u geruime tijd door weilanden langs de Kleine Beerze. Via veldwegen loopt u terug naar het mooie terras. Doe deze wandeling niet meteen na zware regenval want dan kan het dal van de Kleine Beerze onder water staan. Draag hoge wandelschoenen en  in de zomer bij voorkeur een lange broek.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het dal van de Kleine Beerze.

 

Nieuw op de site: Stationnerie De Guasco in Valkenburg.  Hier start wandeling 1712.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1603. Jüchen.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1676, de Abdij van Averbode.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1545. Liempde.

Fotograaf: T. Schmeits.

De Venntrilogie.

Dit Europese wandelproject betreft een meerdaagse route van 6 etappes vanaf het Drielandenpunt in Vaals tot in het Belgische Butgenbach in de Ardennen. Je komt oa Malmedy en Robertville onderweg tegen. Echt de moeite waard. De connectie met de Dutch Mountain Trail is makkelijk te maken.

Kijk hier voor meer informatie

https://www.ostbelgien.eu/nl/wandelen/venntrilogie

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Gennep, dit wordt wandeling 1714.

Foto onder: Het mooie stadje Gennep.

Reacties: Wandeling 1310. Aken.

Rudi 

Deze route start met een letterlijk hoogtepunt. De auto hoog boven de stad geparkeerd aan de Drehturm Belvedere. Vanwege het vroege uur verschuilt Aken zich nog in de ochtendschemering. Afdalen dan maar en van dichterbij een kijkje gaan nemen. De doortocht door de stad valt als erg boeiend te omschrijven. Zeker de moeite waard om de historische monumenten een bezoekje te brengen. De ochtendstond heeft hier goud in de mond. Net na zonsopgang zijn er al aardig wat mensen hun bedstee uitgekomen. We verlaten de stad en duiken de parken in. De eerste trappartijen doen in dit groenere gedeelte al hun schuchtere intrede. Naarmate de route vordert, worden ze samen met de hellingen intensiever. Een mens moet wat over hebben om van de panorama’s te genieten. Zitbanken genoeg onderweg. Diegene die écht met de tong op de knieën al puffend zijn weg moet vervolgen, kan als ie wil onderweg ook nog even in een hangmat gaan liggen. Niet in slaap vallen want ook hier is het uitzicht schitterend. Aken biedt met o.a. de Ponttor, het Rathaus en de Dom de nodige cultuur en geschiedenis. In het tweede en pittige gedeelte neemt de natuur het over en wordt de Lousberg verkend met mooie uitzichten over de stad. Samenvattend kunnen we stellen dat we een mooie, aparte route gewandeld hebben, ideaal om Aken en zijn groene omgeving te ontdekken.

Foto onder: Ponttor Aken.

Volgende wandeling: Wandeling 1711. Itteren 3,7 km.

Foto onder: Tijdens deze route steekt u via stapstenen een beekbedding over.

Volgende Nieuwsbrief: 09/09/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS