nieuwsbrief 1715 – 1716

Foto boven van wandeling 1685. As.  Ja dit bord staat er echt!  Leer eens bankzitten!

Vandaag eindelijk de mooie combinatie van natuur- en stadswandeling Leuven en een nieuwe route in Heerlen naar het nieuwe uitkijkpunt aan de Sibelcogroeve.

Nieuw op de site: Wandeling 1715. Leuven 10,3 km.

Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling Leuven is er veel te zien. U wandelt eerst een mooi stuk door de bossen en dan langs de sportvelden van het Arenbergpark. U loopt door prachtige oude straatjes van de Groot Begijnhof en via een voetpad langs de Dijle komt u in de stad. U loopt over de Oude Markt met statige herenhuizen en vele terrasjes en dan komt u op de Grote Markt, met het mooie gemeentehuis en de Sint Pieterskerk, die u kunt bezoeken. U struint door leuke winkelstraatjes en dan wandelt u door het mooie Sint Donatuspark met vijver. Via het Vandalepark en het Dijlepark komt u weer in de Groot Begijnhof en passeert u de Sint Jan de Doperkerk. Via een mooi bospad langs de Dijle bereikt u het prachtige Kasteel Arenberg. Via een grindweggetje loopt u naar een kijkwand met uitzicht op een ven en dan loopt u door de bossen terug naar het startpunt. Het is een zeer afwisselende wandeling.  Trek er een dag voor uit om alles te bezichtigen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Kasteel Arenberg in Leuven.

Nieuw op de site: Wandeling 1716. Heerlen 6,6 km.

Op een afgelegen maar prachtige plek ligt vlak aan de mooie Brunssummerheide het leuke boerderijterras D’r Binneplei.  Hoog(s)tepunt van deze afwisselende en licht heuvelachtige wandeling is het uitkijkplatvorm boven de Sibelcogroeve.  U wandelt eerst over leuke bospaadjes en dan struint u over de Brunssummerheide, die in augustus prachtig paars kleurt.  U loopt even door de buurtschap Heksenberg en dan bereikt u het platvorm waar u steil omhoog moet klimmen. Het uitzicht boven is geweldig!  Er zijn geen trappen op het platvorm dus u moet goed ter been zijn om boven te komen.  Dan wandelt u geruime tijd door het natuurgebied rond de groeve. Via bospaadjes loopt u terug naar het leuke terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het uitkijkplatvorm boven de Sibelcogroeve. Een steile klim zonder trap!

Nieuw op de site: Boscafé Diligence in Heerlen.  Hier start wandeling 1717.

Nieuw op de site: Bistro Papillon in Bemelen.  Hier start wandeling 1718.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 111. Sippenaeken, de mooie kerk van Plombières.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1698. Eijsden, zwemwedstrijd…

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1700. Munsterbilzen.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Kerkrade, dit wordt wandeling 1723.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u tweemaal Kasteel Erenstein.

Reacties: Wandeling 1381. Tilff.

Rudi 

’s Ochtends in alle vroegte aan de Ourthe gearriveerd en klaar om te klauteren. We hebben een afspraak met de Roche du Bout du Monde. Deze keer geen vluchtige blik vanop de snelweg. Nee, vandaag staan we er bovenop. De autobaan is nooit ver weg. Dit mag ook letterlijk worden genomen want enkele keren wandel je zelfs pal naast de vangrail. Het geraas laat zich ook in de bossen goed gelden. Storend? Voor de één waarschijnlijk wel. Bekijk het ook eens van de andere kant. Je klimt naar een markant herkenningspunt zichtbaar vanop de snelweg. Misschien is het dan ook niet zo gek te bedenken dat het gebulder van de E25 er bij deze route gewoon bijhoort? En het uitzicht op de rots is fenomenaal. Een schitterende plek om even te blijven hangen. Neem dit aub niet letterlijk. Wie denkt dat er na het rondje Roche du Bout du Monde niets meer op zijn pad komt, is eraan voor de moeite. Er passeren nog drie kastelen de revue. Verder wandel je vanuit Tilff een fraai stukje langs de Ourthe. Neem bij één van de inhammetjes even de moeite om rustig dichter bij het heldere water te komen, de vissen komen zo langs gezwommen. En ja, ook in het tweede gedeelte blijft het (soms best pittig) op en neer gaan. Het hoort allemaal bij de charme en de schoonheid van deze streek. Erg leuke route, sommige paden wekken de indruk dat er haast nooit iemand komt. Nog even nagenieten op een bankje aan de Ourthe alvorens terug de auto in te stappen.

Foto onder: Eindelijk op die bekende rots!

Volgende wandeling: Wandeling 1717. Heerlen 8,7 km.

Foto onder: Trappenpad in het Imstenraderbos.

Volgende Nieuwsbrief: 30/09/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS