nieuwsbrief 1717 – 1718

Foto boven van wandeling 1708. Kelmis. Ze noemen mij inmiddels de  “Verbinder” van de Euregio!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand oktober van wandeling 1702 en 1709.

Vandaag een mooie wandeling in Heerlen, door het Imstenraderbos en een rondje Bemelen naar een nieuwe bistro.

Nieuw op de site: Wandeling 1717. Heerlen 8,7 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, duikt u meteen het Imstenraderbos in en struint u geruime tijd, met klimmen en dalen, over leuke bospaadjes. U daalt een grindpad af en dan loopt u door een parkachtige omgeving naar de buurtschap Welten. Via gemakkelijke paden loopt naar de mooie Weltervijver, waar zitbanken staan om te pauzeren.  U wandelt langs een eendenvijver en dan loopt u door het Geleenbeekdal naar de buurtschap Benzenrade. Via bospaadjes klimt u omhoog naar het mooie terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De mooie Weltervijver.

Nieuw op de site: Wandeling 1718. Bemelen 4,7 km.

 

Een prima rondje om natuurgebied de Bemelerberg te ontdekken!  Tijdens deze heuvelachtige wandeling, beklimt u eerst de steile Bemelerberg en het uitzicht boven is grandioos!  U passeert nog mooie doorkijkjes naar Maastricht en dan daalt u het pad weer af. Via een veldweg langs de mergelrotsen en een voetpad klimt u omhoog en dan wandelt u door een mooie boomgaard.  Dan passeert u het mooie terras van Bistro Papillon met schitterend uitzicht.  U daalt af over een bijzonder hol pad tussen mergelrotsen door en dan klimt u door het bos weer omhoog. Aan het einde passeert u nog de bijzondere Mariagrot.  Voor deze route, met klimmen en dalen, dient u goed ter been te zijn.   U kunt ook starten bij de bistro, maar de parkeerplaats is alleen voor bezoekers. Start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Genietplekje op de Bemelerberg.

 

Nieuw op de site: Bruncherie – ijssalon de Zusjes in Moelingen.  Hier start wandeling 1719.

Nieuw op de site: Brasserie De Kantine in Lommel.  Hier start wandeling 1720.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1716. Heerlen, eindelijk is de Sibelcogroeve opengesteld voor wandelaars.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1711. Itteren, op de uitkijk!

Fotograaf: J.Wlazlo

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1700. Munsterbilzen. Deze kapel kan zo in een sprookje!

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Berlicum, dit wordt wandeling 1725.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u de windmolen De Zwaan.

Reacties: Wandeling 1585. Beek.

Rudi 

Vanop de parkeerplaats meteen de velden in wandelen en genieten van het opkomende zonnetje. De natuur ontwaakt. Zondagochtendrust. Een uitgestrekt landschap ligt aan je voeten. Het wordt al snel verrassend met een schitterende doortocht door het Vrouwenbos. Smalle, kronkelende paadjes die op en neer gaan. De begroeiing en de spinnenwebben doen het vermoeden rijzen dat deze weggetjes niet erg frequent gebruikt worden. Heerlijk! Wat volgt is een leuke afwisseling van veldwegen en graspaden, hier en daar een fraaie holle weg. Richting Spaubeek en weer terug. Geniet onderweg van het mooie uitzicht en laat je begroeten door de vriendelijke veestapel in de weilanden. Een fijne gevarieerde route waar de passage door het Vrouwenbos naar onze persoonlijke smaak de spreekwoordelijke kers op de taart vormt.

Foto onder: Op weg naar het Vrouwenbos.

Foto onder: In Neeroeteren liepen we de wandelaar Piet Sterk (tweede van links) tegemoet, die alle routes van de site heeft gelopen! Die man kom je overal tegen!

Volgende wandeling: Wandeling 1719. Moelingen 4,5 km.

Foto onder: De kerk van Mesch.

Volgende Nieuwsbrief: 07/10/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS