nieuwsbrief 1719 – 1720

Foto boven van wandeling 1722. Valkenburg, Wandelgids Zuid-Limburg is een bekroonde website…..

Vandaag een leuke familiespeurtocht vanuit Moelingen en een tocht door de Lommelse Sahara.

Nieuw op de site: Wandeling 1719. Moelingen (Familiespeurtocht) 4,5 km.

Tijdens deze grensoverschrijdende leuke familiespeurtocht kunnen kinderen alle vragen beantwoorden.  U wandelt eerst langs de Berwinne door Moelingen en via veldwegen loopt u naar de buurtschap Withuis. Via een mooi pad loopt u naar de buurtschap Mesch waar u de kerk bezoekt en ook een oorlogsmonument passeert. Via een veldweg komt u aan de rand van Moelingen en via een graspad langs een kapel komt u bij het mooie terras. Het rondje is ook leuk om zonder de speurtocht te wandelen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Deze wandeling start bij de Berwinne.

Nieuw op de site: Wandeling 1720. Lommel (Sahara) 10 km of 7,3 km.

 

Hoog(s)tepunt van deze gemakkelijke wandeling is de schitterende uitkijktoren De Reus van Bosland in Natuurreservaat De Lommelse Sahara.  Via een leuk bospad langs de Klagloop wandelt u naar het kanaal van Bocholt naar Herentals en via een prachtige loopbrug steekt u het kanaal over. U maakt een rondje door Natuurreservaat Bleekerheide door de mooie heide en dan steekt u weer het kanaal over.  Langs prachtige vijvers wandelt u naar de uitkijktoren met schitterend uitzicht op het gebied. U wandelt naar een scheepswrak en dan struint u over het zand van de Sahara langs het water.  Via zandpaden en bospaden wandelt u terug naar het prachtige terras van de brasserie.  Onderweg staan picknickbanken.  U kunt de route inkorten tot 7,3 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Natuurreservaat De Lommelse Sahara.

 

Nieuw op de site: Herberg Den Hemel in Hilvarenbeek. Hier start wandeling 1721 en 1722.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1686. Rivage.

Fotograaf:E.Quaadvlieg.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1715. Leuven, de Arenbergmolen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1695. Spontin, de bijzondere Lourdesgrot met levensgrote beelden.

Fotograaf: J.Heerings.

Genieten bij:  IJssalon De Twee Zusjes in Moelingen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Tilff, dit wordt wandeling 1728.

Foto onder: Tijdens deze pittige wandeling loopt u naar het dorpje Méry.

Reacties: Wandeling 1558. Balen.

Rudi 

Mistflarden hangen over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. De vogeltjes die vrolijk hun lied fluiten in de zonnige ochtend. Hier en daar een krassende kraai. Dat is het gezelschap op de bospaden en in de buurtschappen. “Groenten uit Balen”, de titel van het toneelstuk van Walter van den Broeck flitst even door het hoofd in deze rust. Het is nog stil in de Kempen. Rustgevend. Het grootste genot moet nog komen. Na het bereiken van de Grote Nete wordt de route echt schilderachtig. Denk aan lange vlonderpaden, smalle bruggetjes, kronkelende paadjes door een drassig landschap langs mooie vijvers. En last but certainly not least, het uitstapje naar de vogelkijkhut Griesbroek. Eindigen doen we met wat we begonnen waren. Een stukje jaagpad langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen dat nu iets later op de ochtend al flink ingepalmd wordt door wielertoeristen. Mooie en rustige route die met de doortocht door het vijvergebied zeker ook door vogelliefhebbers gesmaakt zal worden.

Foto onder: Brug over de Grote Nete.

Volgende wandeling: Wandeling 1721. Hilvarenbeek.

Foto onder: Vogelplas nabij Hilvarenbeek.

Volgende Nieuwsbrief: 14/10/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS