nieuwsbrief 1721 – 1722

Foto boven van wandeling 1713. Neeroeteren,  zal ik…of niet…..

Vandaag een korte en een lange wandeling in Brabant vanuit Hilvarenbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1721. Hilvarenbeek 12,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst over een graspad langs de Roodloop en dan duikt u de bossen in. U struint geruime tijd over mooie bospaden en langs de beek Rovertsche Leij. Na nog een flink stuk door het bos, volgt een mooi graspad en dan passeert u een heidegebied met het prachtige Nestven. Via een leuk graspad loopt u terug naar de herberg met mooi terras.  Na 5 km en 10 km passeert u een zitbank voor een pauze.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige Nestven.

Nieuw op de site: Wandeling 1722. Hilvarenbeek 1,6 km of 2,9 km of 5,3 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling met 3 afstanden, wandelt u vanaf de herberg over een fietspad en dan volgt u een graspad langs de Roodloop. Via veldwegen loopt u naar een picknickbank in het bos en dan volgt u een leuk paadje door de heide, langs het prachtige Nestven. Via een leuk graspad loopt u terug naar de herberg.  Als u de route inkort let dan op de dun gedrukte tekst.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Voorbij het Nestven passeert u deze mooie vogelvijver.

 

 

Nieuw op de site: Restaurant De Wieëtsjaf in Kerkrade.  Hier start wandeling 1723.

Nieuw op de site: Brasserie Emma Nova in Brunssum.  Hier start wandeling 1724.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1684. Gellik.

Fotograaf:J.Wlazlo.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1708. Kelmis, Schloss Eyneburg.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1687. Geel, de mooie Statieweg naar de kapel.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Reacties: Wandeling 1393. Argenteau.

Rudi 

Letterlijk door vroege vogels begroet. De eenden en ganzen zitten nog half slapend aan de rand van de vijver wanneer we arriveren aan de toch wel idyllisch gelegen parkeerplaats. Middenin het groen op pad en de toon is meteen gezet. Steil door het bos naar boven. Zet je schrap voor wat volgt. Pittige kuitenbijters over rotsachtig en oneffen terrein alsook flinke afdalingen wachten met smart om verkend te worden. Dat deze paden er rommelachtig bij liggen? Ach, hier hoort het er nu eenmaal bij en het draagt enkel maar bij aan de charme van deze streek. De route biedt een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Switchen tussen ruige bospaden en het historische mijnverleden is een constante. Tussendoor doemen de oude gebouwen van staalreus Cockerill Sambre nog op in het blikveld. Buiten de toch wel avontuurlijke paden en de prachtige uitzichten onderweg, vormen de oude steenkoolhaven en verluchtingschacht La Belle Fleur zeker wel bijzondere extra’s. De route ademt geschiedenis en straalt tegelijk pure rust uit. Argenteau-Cheratte en terug. Er is veel te zien en te beleven onderweg. Wanneer je goed ter been bent, gewoon doen!

Foto onder: Schacht nabij Cheratte.

Volgende wandeling: Wandeling 1723. Kerkrade 10,3 km.

Foto onder: Het prachtige raadhuis op de Markt in Kerkrade.

Volgende Nieuwsbrief: 21/10/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS