nieuwsbrief 1723 – 1724

Foto boven van wandeling 1722. Valkenburg.   Heksen onderweg! Moet niet gekker worden!

Vandaag twee verrassende wandelingen vanuit Kerkrade en Brunssum.

Nieuw op de site: Wandeling 1723. Kerkrade 10,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling, met na 7 km een fijne brasserie met terras, wandelt u eerst langs een mooie vijver en door het bos en dan daalt u met prachtig uitzicht af naar kasteel Nieuw Ehrenstein. Dan maakt u een mooie ronde over leuke bospaadjes langs het stuwmeer Craneweyer. U passeert de eerste maal Kasteel Erenstein en dan wandelt u via het mooie stadspark omhoog naar het centrum waar u op de Markt komt bij De Wieëtschaf waar u kunt lunchen of pauzeren.  Via een voetpad loopt u naar de Mariakapel Hambos en via mooie bospaadjes wandelt u terug naar het prachtige kasteelpark van kasteel Erenstein.  U kunt ook starten bij De Wieëtsjaf, start dan bij punt 6.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Stapstenen over de Anstelbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1724. Brunssum 8,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling met veel natuurschoon, wandelt u eerst even door een parkje en langs een kunstwerk van de Emmamijn.  Via leuke bospaadjes wandelt u langs twee mooie vijvers en door het Heidserpark.  U komt even in de buurtschap Heerlerheide en dan loopt u de Brunssummerheide op, waar een picknickbank staat voor een pauze. U struint geruime tijd, met klimmen en dalen, over leuke zandpaadjes dwars door de heide en passeert een waterpoel.  Via voetpaden en bospaden wandelt u terug naar de brasserie met terras. In de brasserie vindt u veel over het mijnverleden van de Emmamijn.  De ingang van de brasserie is gebouwd waar vroeger de schacht van de mijn stond. U kunt ook starten aan de Schaapkooiweg en dan pauzeren bij de brasserie.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Schapen op de Brunssummerheide.

 

Nieuw op de site: Restaurant De Hooghei in Berlicum.  Hier start wandeling 1725.

Nieuw op de site: Restaurant De Bedafse Pier in Uden.  Hier start wandeling 1726.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 558. Vijlen.

Fotograaf: L. Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1714. Gennep, witte koeien aan de Niers.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 576. Nettelal.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Buggenum. Dit wordt wandeling 1729.

Foto onder: Leuke picknickplek bij Neer.

Reacties: Wandeling 1624. Maastricht.

Rudi 

Wandel door de geschiedenis van Maastricht! De vestingwerken Hoge en Lage Fronten geven niet enkel een inkijk in de rijke historie van de maasstad, ze zijn een lust voor het oog. De wirwar aan paadjes die er doorheen leiden, zijn dan weer een lust voor de wandelbenen. Aanschouw in het centrum ook het prachtige stadhuis. Het pronkt in de vroege ochtend nog in alle rust maar er zal zich naarmate de dag vordert ongetwijfeld meer bedrijvigheid rondom op het marktplein ontvouwen. Geniet van de doortocht door het Bassin, de vroegere binnenhaven van Maastricht en nu plezierjachthaven. Er valt genoeg te zien en te beleven. Natuur, cultuur en geschiedenis gaan hand in hand. Ontspannende en leerzame route die zeker aan te raden is.

Foto onder: De Hoge Fronten.

Volgende wandeling: Wandeling 1725. Berlicum 9 km.

Foto onder: Wandelen langs de Grote Wetering.

Volgende Nieuwsbrief: 28/10/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS