nieuwsbrief 1727 – 1728

Foto boven geldt voor elke wandeling!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand november van wandeling 1715 en 1720.

Vandaag een gemakkelijke wandeling in Neeroeteren en een pittige route vanuit Tilff.

Nieuw op de site: Wandeling 1727. Neeroeteren 10,9 km.

Tijdens deze gemakkelijke en schaduwrijke boswandeling, loopt u eerst naar een leuk terras bij de tennisbanen en dan struint u geruime tijd over leuke bospaadjes. U wandelt een stuk langs de Zuid-Willemsvaart en een stuk verder in het bos bereikt u de panoramaheuvel Bergerven, met mooi uitzicht en zitbanken om te pauzeren na 6 km lopen.  Na weer een stuk over bospaadjes loopt u weer langs het kanaal en via een verrassend paadje komt u weer bij het terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Panoramapunt Bergerven.

Nieuw op de site: Wandeling 1728. Tilff 9,8 km.

Ten zuiden van Luik ligt aan het begin van de Ardennen het stadje Tilff, ook al bekend van wandeling 1381. Tijdens deze pittige wandeling, die bestaat uit 2 lussen,  begint u meteen met klimmen door de bossen, naar de buurtschap Sur Cortil en dan bereikt u het knooppunt.  U klimt nog even verder omhoog en bereikt het uitkijkpunt Le Grand Boubou.  Via een leuk Ardennenpaadje daalt u helemaal af naar het mooie dorpje Méry en hier loopt u naar de brug over de Ourthe, waar u een prachtig uitzicht heeft.  Na nog een leuk stuk langs de Ourthe begint de tweede klim naar het knooppunt en via een voetpad loopt u naar de Abdij van Brialmont, waar u de kerk kunt bezoeken.  Via een leuk paadje loopt u naar een uitkijkpunt en dan daalt u het steile pad af naar Tilff. Via een mooi gemakkelijk pad langs de Ourthe komt u in het centrum op een leuk pleintje met terrasjes. Aan het einde passeert u nog Château  Brunsode.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Na de tweede klim bereikt u de Abdij van Brialmont.

 

Nieuw op de site: Café De Parel in Buggenum.  Hier start wandeling 1729.

Nieuw op de site: Kinderspeelboerderij ’t Bukske in Valkenburg.  Hier start wandeling 1730.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 822. Steyl.

Fotograaf: R. Eekhof.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1702, fort Barchon.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1715. Leuven.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Fort Isabelle in Vught. Dit wordt wandeling 1731.

Foto onder: De voormalige kazerne Fort Isabelle.

Reacties: Wandeling 1651. Kerkrade.

Rudi 

Een mooie plek om aan de tocht te beginnen, brasserie Nieuw Ehrenstein is een imposante hoeve middenin het groen. De liefhebbers van waterrijke wandelingen komen met deze route aan hun trekken. Wij onze ochtendwandeling, de watervogels brengen aan stuwmeer Cranenweijer hun ochtendsymfonie ten gehoor. Straks op het einde van de route zullen we dit stuwmeer en zijn gevederde gasten nog verder mogen ontdekken. Kasteel Ehrenstein wacht om bewonderd te worden. En ook hier komen we in deel twee langs de andere kant terug langs. Het is geen route met echt steile hellingen, wel kom je in het bos verschillende leuke trappenpaden tegen waarvoor je wel goed ter been moet zijn. In het Hambos volg je ook een prachtig paadje langs de Anstelbeek. Genieten aan de waterkant. De doortocht door centrum Kerkrade en de passage langs de sponsor luidt de terugweg in. Buiten nog meer bos en trapjes volgt ook het stadspark van Kerkrade. De voormalige vuilstortplaats die midden vorige eeuw een groene bestemming kreeg, is nu een fijne plek om te vertoeven. Afsluiten doen we met meer kasteel Erenstein en nog meer waterpret bij stuwmeer Cranenweier. Hoewel de bewoonde wereld nooit veraf is, is dit een mooie, afwisselende en toch rustgevende route om te wandelen.

Foto onder: Kasteel Ehrenstein, niet te verwarren met Kasteel Nieuw Ehrenstein.

Volgende wandeling: Wandeling 1729. Buggenum 11,8 km.

Foto onder: De koeien kennen me hier al!

Volgende Nieuwsbrief: 11/11/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS