nieuwsbrief 1729 – 1730

Foto boven van wandeling 1720, welke kleur past bij mij?

Vandaag de eerste wandeling vanuit Buggenum en een leuke route in Valkenburg vanuit een kinderspeelboerderij.

Nieuw op de site: Wandeling 1729. Buggenum 11,8 km of 7,8 km.

Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, wandelt u eerst even naar het dorp en via graspaden loopt u naar de haven aan de Maas. U struint over veldwegen langs mooie Maasplassen en dan loopt u door weilanden naar de Neerbeek. Na een prachtig stuk langs de beek, wandelt u over een mooie dijk en via een graspad loopt u terug naar het dorp. Hier maakt u over graspaadjes nog een ommetje en via een leuk pad komt u weer bij het terras.  Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Struinen langs de Neerbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1730. Valkenburg 8 km.

Aan de rand van Valkenburg ligt in de buurtschap Hekerbeek de Kinderspeelboerderij ’T Bukske. Tijdens deze heuvelachtige wandeling, klimt u via een leuk bospaadje door een hellingbos omhoog naar de buurtschap Emmaberg en dan daalt u weer af naar de weg. Via veldwegen klimt u naar een plateau met mooi uitzicht en dan wandelt u naar een bijzondere ronde Statieweg en de kapel De Kluis. Ook staan hier zitbanken met schitterend uitzicht.  Via een panoramisch pad daalt u af naar een afgelegen hoeve en loopt u door een mooi dal. Via een voetpad klimt u omhoog en dan daalt u af naar Valkenburg waar u gemakkelijk het stadje kunt bezoeken. Via een mooi hol pad klimt u omhoog en via een verrassend paadje daalt u af naar het terras.  U kunt ook starten op de parkeerplaats van De Kluis en fijn pauzeren bij ‘T Bukske, start dan bij punt 3.   Bij ’T Bukske zijn nog meer wandelroutes verkrijgbaar.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u De Kluis.

 

Nieuw op de site: Restaurant Isabelle in Vught.  Hier start wandeling 1731.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1208, het mooie Kasteel Arcen.

Fotograaf: F. Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1182, wie weet waar deze reuze muis staat?

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1232. Echternach, door de Wolfsslucht.

Fotograaf: J. Heerings.

Lunchen bij: Kinderspeelboerderij ‘T Bukske in Valkenburg.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Alphen, dit wordt wandeling 1735.

Foto onder: Natuurgebied ’t Zand.

Reacties: Wandeling 1623. Zutendaal.

Rudi 

De wind giert om de oren. De hemel oogt dreigend met voorbij zoevende donkere wolken. Goedemorgen Wiemesmeer! Door de bebouwde kom op pad. Vooraleer de natuur in te duiken, wacht nog een bezoekje aan het Mariapark met de Lourdesgrot en bijbehorende kruisweg. Na dit ommetje volgen de bos- en graspaden elkaar op. Leuk, ontspannend en rustgevend. Interessant wordt het bij het bereiken van Duikvijver de Kyn waar een erg leuk rondje langs de waterkant van start gaat. Tot dusver bleef het op enkele spatjes na droog en nu komt zowaar het zonnetje tussen het wolkendek piepen. Het lichtspel met het wateroppervlak geeft mooie beelden. De waterpartij wordt afgesloten met een fraai uitkijkpunt over surfplas Papendaalheide. Weer verder over bos- en graspaden al worden deze naar ons gevoel in dit tweede deel een pak fijner. Kleine smalle paadjes weg van de bewegwijzering die je, als je niet oplet, zomaar voorbij loopt. Een gemakkelijke en ontspannende route waar het Mariapark en de vijvers de hoofdrollen spelen, leuk om eens te wandelen.

Foto onder: Mooie vijvers bij Wiemesmeer.

Volgende wandeling: Wandeling 1731. Vught 8,8 km.

Foto onder: Bij kamp Vught passeert u deze oude treinwagons waarmee Joden werden getransporteerd naar Duitsland.

Volgende Nieuwsbrief: 18/11/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS