nieuwsbrief 1733 – 1734

Foto boven van wandeling 1718. Bemelen.  Neem uw rode muts mee!

Vandaag een korte wandeling vanuit Ulestraten en een afwisselende route vanuit Kerkrade.

Nieuw op de site: Wandeling 1733. Ulestraten 6,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling met enkele pittige klimmetjes, wandelt u eerst over veldwegen en een rustig weggetje naar de buurtschap Waterval. Hier klimt u steil omhoog naar de Wijngaardsberg en u passeert een wijnmakerij. Ook staan hier zitbanken om te pauzeren.  Dan struint u geruime tijd over een mooi hooggelegen bospad door het Vliekerbos. Via een mooi voetpad loopt u terug naar Ulestraten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Weggetje naar de buurtschap Waterval.

Nieuw op de site: Wandeling 1734. Kerkrade 9,2 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling, wandelt u eerst naar het gezellige Marktplein en dan wandelt u door het stadspark langs mooie vijvers.  U loopt langs de Anstelerbeek en passeert Kasteel Erenstein.  U struint geruime tijd over prachtige bospaadjes langs het stuwmeer Cranenweyer en dan bereikt u de wandelparkeerplaats.  Via een mooi hooggelegen open pad, wandelt u naar Hoeve Nieuw Ehrenstein en via bospaden komt u weer aan het stuwmeer. U loopt door het kasteelpark en via een fietstunnel bereikt u Sportcentrum Vie waar ook een leuk terras is. U kunt er eten tegen vriendelijke prijzen.  Tip U kunt de route ook starten vanaf de wandelparkeerplaats bij het stuwmeer en dan fijn pauzeren bij Vie, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wandelpad naar Hoeve Nieuw Ehrenstein.

 

Nieuw op de site: Taverne Bij Ons Thuis in Alphen.  Hier start wandeling 1735.

Nieuw op de site: Klooster Nieuwkerk in Goirle.  Hier start wandeling 1736.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1257. Itteren. Wat was er eerst, de kip of het ei?

Fotograaf: F. Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1261. Het lijkt een meer in Schotland maar het is de terril Waterschei bij Genk.

Fotograaf: J. Heerings.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1695, de Lourdesgrot in het dorpje Crupet moet je gezien hebben!

Fotograaf: H. Schutte.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Rijen, dit wordt wandeling 1737.

Foto onder: Word ik achtervolgd?…

Reacties: Wandeling 1410. Maastricht.

Rudi 

Jawel, het kan in deze kletsnatte periode. Onder een helder blauwe hemel en begeleid door een stralend ochtendzonnetje deze route gewandeld. Direct een klimmetje inlassen en via buitengoed Slavante het groen in. Vrijwel meteen kun je je vergapen, en dat is zacht uitgedrukt dames en heren, aan het prachtige uitzicht over de ENCI-groeve. Een kijkje nemen onder in de groeve is ook niet te versmaden, kunnen we wel zeggen. We vervolgen onze weg door het Jekerdal en langs de Jeker. Ondertussen mochten we ook nog een fraai uitzicht genieten op de Apostelhoeve. Het stadspark van Maastricht is ook leuk toeven. Via Fort Sint-Pieter duiken we terug de natuur in. Dit fort is op zich al de moeite waard, bovendien heb je van hieruit een prachtig uitzicht op Maastricht. De liefhebber kan zich indien gewenst nog even een uitspatting veroorloven om naar het kasteel van André Rieu te gaan kijken. Na nog enkele leuke paadjes en een interessante passage langs de grot van Greetje, een voormalige grotwoning, is het tijd om via Slavante terug af te dalen naar de parkeerplaats. Een combinatie stads- en natuurwandeling die veel in petto heeft.

Foto onder: Het uitkijkplatvorm is ook het eindpunt van het Pieterpad.

Volgende wandeling: Wandeling 1735. Alphen 9,5 km.

Foto onder: Natuurgebied ’t Zand.

Volgende Nieuwsbrief: 02/12/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS