nieuwsbrief 1735 – 1736

Foto boven: Inmiddels 135 routes uitgezet in Brabant. Gemoedelijke mensen!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand december van wandeling 1728 en 1738.

Vandaag 2 mooie routes in Brabant in het land van De Baronie.  De routes liggen nabij Alphen en Goirle. Kijk voor meer info over het gebied op   https://toerismedebaronie.nl

Nieuw op de site: Wandeling 1735. Alphen 9,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke bos- en heidewandeling door de Chaamse bossen, struint u geruime tijd over mooie bospaadjes en passeert u prachtige stukjes heide. Ook wandelt u langs bosranden en dan bereikt u recreatiegebied ’t Zand. Hier loopt u langs de vijver met prachtige zandstrandjes en via een mooi hooggelegen pad langs de vijver wandelt u terug naar het terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige zandstrand van natuurgebied ’t Zand.

Nieuw op de site: Wandeling 1736. Goirle 10,4 km.

Tijdens deze gemakkelijke bos- en heidewandeling, wandelt u eerst een flink stuk door de bossen en dan loopt u door het dal van de Leij. Via leuke bospaadjes loopt u door landgoed Riels Hoefke en dan struint u over de Regte Heide. Na weer een stuk door het bos passeert u het prachtig ven Halve Maan. Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze en u passeert ook een Mariagrot. Bij het klooster is een mooi terras.  Loop deze route niet na zware regenval.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het einde passeert u het Halve Maanven.

 

Nieuw op de site: Eeterij ’t Vermaeck in Rijen. Hier start wandeling 1737.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 300. Herzogenrath.

Fotograaf: F. Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1724. Heerlen, herder op de Brunssummerheide.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1700. Munsterbilzen.

Fotograaf: J. Heerings.

Genieten bij:  Bij Ons Thuis in Alphen. (Chocoladetaart is een aanrader!).

Winterse glühweinwandeling rondom het Vijlenerbos

Ontdek op 09, 10, 16 of 17 december de splinternieuwe Route des Vins tussen Vaals en Vijlen via een unieke glühweinwandeling. RGLVC’01 organiseert namelijk samen met Boscafé ’t Hijgend Hert en Wijndomein St. Martinus een winterse glühweinwandeling, die je de allermooiste plekjes van het Bergdorpje Vijlen en de Vijlenerbossen laat zien. Onderweg krijg je tot drie keer toe een heerlijke versnapering, waar je het weer lekker warm van zult krijgen. De uitzichten over het Limburgse land zijn vanaf het Vijlenerbos ongeëvenaard en adembenemend. Je zult onderweg ervaren waarom de (glüh)wijnen van St. Martinus tot de beste van Europa behoren. Boscafé ‘t Hijgend Hert staat dan ook nog bekend als het enige, echte après-ski café van Nederland. Om het feest compleet te maken is de route ook nog eens gebaseerd op de allernieuwste Route des Vins van Visit Zuid-Limburg. De route van ca. 12 kilometer belooft dus wat. Aanmelden voor deze wandeling kan via www.wijngaardmartinus.nl waar je ook meer informatie vindt. Je betaalt vooraf € 9,95 per persoon. Bij je vertrek vanaf de kantine van het sportcomplex van RGLVC’01 (Oude akerweg 153 in Lemiers) ontvang je behalve je eerste consumptie, ook een stempelkaart voor de drie glühwein-versnaperingen en de routekaart. Je start uiterlijk tussen 10.00 en 12.30 uur, omdat je natuurlijk wel weer voor donker binnen wilt zijn.

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Beesel, dit wordt wandeling 1739.

Foto onder: Rustig plekje aan de monding van de Swalm.

Reacties: Wandeling 98. Eben Emael.

Etienne & Paule 

Ondanks deze miezerige dag de prachtige gevarieerde wandeling gemaakt. Het was een ervaring om over het onneembaar geachte fort te lopen wat uiteindelijk, toen het er op aankwam, zonder 1 schot is overgegeven. Routebeschrijving klopte helemaal. Jammer dat de brasserie gesloten was.

Foto onder: Fort Eben Emael.

Volgende wandeling: Wandeling 1737. Rijen.

Foto onder: Het startpunt van deze route. Zou die starten?

Volgende Nieuwsbrief: 16/12/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS