nieuwsbrief 1737 – 1738

Foto boven: Op 15 dec. kreeg routemaker Jos een bloemetje uitgereikt door de Gemeente Eijsden-Margraten, voor het behalen van de 20.000e km! Natuurlijk op een van de mooiste plekjes in zijn geboortedorp Eijsden…

Foto boven:  Even naar Pieterburen gereden, je moet er toch eens geweest zijn hè…..

Paddenstoelenkenner  Astrid Snellen heeft 40 prachtige nieuwe paddenstoelen toegevoegd aan de site, de ene nog mooier dan de ander. Zij heeft ze zelf gefotografeerd.  Kijk in rubriek Home – Paddenstoelen

Vandaag een nieuwe wandeling in Brabant vanuit Rijen en een bijzondere parkjeswandeling door Aken naar Burg Frankenberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1737. Rijen 12,2 km.

Tijdens deze gemakkelijke bos- en heidewandeling, wandelt u eerst door een mooi bos en dan volgt u even een fietspad langs de weg (Verbindingsstuk). Dan duikt u opnieuw de bossen in en struint u geruime tijd door prachtige natuur, met heide en mooie vijvers. Bij een kunstwerk buigt u terug en loopt u aan de andere kant terug langs de vijvers.  Het laatste stuk gaat weer over leuke bospaadjes.  In het natuurgebied staan 2 zitbanken voor een pauze. De route is gemakkelijk in te korten bij de vijvers. Aan het einde is een fijn terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Een van de vele vijvers tijdens deze route.

Nieuw op de site: Wandeling 1738. Aachen 10 km.

Deze licht heuvelachtige en zeer afwisselende parkjeswandeling, is een leuke combinatie van natuur- en stadswandeling. Vanaf de wandelparkeerplaats wandelt u eerst een flink stuk door de bossen en dan door het Landschaftspark Gillesbachtal.  Via het Burgerpark Moltkebahnhof bereikt u de mooie Burg Frankenberg en loopt u door het Frankenbergpark. U struint door het mooie Kurpark Burtscheid met terras en dan klimt u omhoog naar de Sankt Michaelskirche. Via de Burtscheider Markt loopt u langs leuke terrasjes en winkeltjes en dan wandelt u door het Ferberpark. U loopt weer het verbindingsstuk langs de Gillesbach en via leuke bospaden loopt u naar de Stauanlage Kupferbach, waar u omheen wandelt.  Dan klimt u door de bossen omhoog naar de parkeerplaats.  Onderweg staat een ontelbaar aantal zitbanken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Burg Frankenberg in Aachen.

 

Nieuw op de site: Hoeve De Bongerd in Beesel.  Hier start wandeling 1739.

Nieuw op de site: SMAAK lokaal in Rijen.  Hier start wandeling 1740.

WANDEL- EN FIETSEVENEMENTEN

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 322. Mortier.

Fotograaf: T. Pattyn.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1718. Bemelen.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1732. Floreffe, kerkhof boven de stad.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Gilze, dit wordt wandeling 1741.

Foto onder: In de Chaamse Bossen passeert u een mooi ven.

Reacties: Wandeling 1345. Itteren.

Rudi 

Het is heerlijk om ’s ochtends in de vrieskou aan de Maas te staan en vervolgens over de grasdijken te struinen. Dit noemen ze nou een frisse neus halen. Langs het Julianakanaal volgt nog meer waterkant. Via de brug Itteren het kanaal over en aan de overkant weer terug langs de waterweg. Verderop komen we een vertrouwde rivier tegen. Het is een aparte gewaarwording om de Geul onder het Julianakanaal door te zien stromen. Nog een stukje grindweg en dan komen we aan een schilderachtig paadje langs de Geul dat we bij deze tot het hoogtepunt van de route zouden willen kronen. Een objectieve keuze, toegegeven, smaken kunnen verschillen. Kasteel Meerssenhoven zou een alternatief kunnen zijn en is zeker ook het vermelden en bewonderen waard. Terug via de brug Itteren het kanaal over. Er volgen nog een fijne doortocht langs een fraaie recreatie- en visvijver en enkele verrassende paadjes tussen weilanden en hagen. Een rustige open en vlakke wandeling met voldoende te zien onderweg, uitermate geschikt om lekker uit te waaien.

Foto onder: De mooie vijver bij Itteren.

Volgende wandeling: Wandeling 1739. Beesel 10,4 km.

Foto onder: De windmolen bij Rijkel.

Volgende Nieuwsbrief: 23/12/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS