nieuwsbrief 1739 – 1740

Foto boven van wandeling 1734, JW. en ET…..

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit het leuke dorpje Beesel en een route in Brabant vanuit Rijen.

Nieuw op de site: Wandeling 1739. Beesel 10,4 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst langs Kasteel Nieuwenbroeck en via veldwegen loopt u langs enkele kapelletjes naar het dal van de Swalm.  U neemt even een kijkje waar de Swalm uitmondt in de Dode Maas en dan loopt u door het bos over de Donderberg. U struint door weilanden langs de Maasplas Rijkelse Bemden en dan passeert u de mooie windmolen De Grauwe Beer. Dan wandelt u over de dijk met prachtig uitzicht op de Maas terug naar het dorp waar een fijn terras is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De Maas bij Beesel.

Nieuw op de site: Wandeling 1740. Rijen 10,7 km.

Tijdens deze gemakkelijke bos- en heidewandeling, wandelt u eerst een stuk door het dorp. Dan duikt u de bossen in en struint u geruime tijd door prachtige natuur, met heide en mooie vijvers. Bij een kunstwerk buigt u terug en loopt u aan de andere kant terug langs de vijvers.  Het laatste stuk gaat weer over leuke bospaadjes.  In het natuurgebied staan 2 zitbanken voor een pauze. De route is gemakkelijk in te korten bij de vijvers. Aan het einde is een fijn terras. Het begin en einde gaat door de bebouwde kom maar dat wordt zeker goedgemaakt voor de prachtige horecazaak aan het einde.  Er zijn ook leuke spulletjes te koop.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Een van de vele vijvers in het mooie natuurgebied.

 

Nieuw op de site: Restaurant De Hooikar in Gilze.  Hier start wandeling 1741.

Nieuw op de site: Café In Holland in Castelré.  Hier start wandeling 1742.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 402. Swalmen.

Fotograaf: L. Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1695. Spontin. Château Crupet is van alle kanten mooi!

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 350. Aubel.

Fotograaf: J. Heerings.

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Evertsoord door de Pelen. Dit wordt  wandeling 1747.

Foto onder: Galloway runderen in De Peel.

Reacties: Wandeling 1344. Elsloo.

Rudi 

Dat je in Elsloo en omstreken erg gevarieerde wandelingen kan maken is bekend. Vanochtend vroeg op pad en onderweg veelvuldig begroet en welkom geheten door vriendelijke en knuffelgrage viervoeters die hun baasje uitlieten. Een leuke bijkomstigheid. Eens de dorpskern achtergelaten ligt er een mengelmoes van natuur en cultuur voor onze voeten. Mooie onbekende paden in het Urdal mogen verkennen. Kasteel Stein met zijn slotgracht laat zich ook altijd graag bewonderen. Vervolgens via een bekende weg langs het Julianakanaal richting de historische kern van Elsloo. Wie ooit het genoegen geproefd heeft hier doorheen te struinen hoeven we niet te vertellen wat voor een pareltje deze oude dorpskern is. Via het kasteelpark van kasteel Elsloo en nog een laatste glimp van de rijke historie van het dorp keren we terug naar de parkeerplaats. Een wandelroute die natuurpracht en historische rijkdom combineert.

Foto onder: De oude kern van Elsloo.

Volgende wandeling: Wandeling 1741. Gilze 11 km.

Foto onder: Prachtig bosven.

Volgende Nieuwsbrief: 30/12/2023.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS