nieuwsbrief 1741 – 1742

Foto boven van wandeling 1725, neem uw zwembandjes mee!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina van wandeling 1741 en 1742.

Vandaag twee mooie wandelingen in  de regio De Baronie in Brabant vanuit Gilze en Castelré. Kijk voor meer routes in De Baronie op   https://toerismedebaronie.nl

Nieuw op de site: Wandeling 1741. Gilze 11 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst naar de buurtschap Bolberg en via een mooie bomenlaan komt u in de Chaamse Bossen.  U passeert eerst een mooi langgerekt ven en dan komt u bij een zitbank aan het grote ven Ossengoor, een fijne pauzeplek na 5 km lopen. Na nog een flink stuk door de bossen wandelt u via een bomenlaan terug naar het café met fijn terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Schitterend ven in de Chaamse Bossen.

Nieuw op de site: Wandeling 1742. Castelré 12 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst een stuk door het bos van De Schootse Hoek en dan struint u geruime tijd door natuurreservaat Halsche Beemden, waar het beekje het Merkske doorheen stroomt. U passeert mooie vlonderpaden en leuke bruggetjes.  U loopt door weilanden van natuurgebied Het Merkske en via een mooie bomenlaan loopt u naar Kasteel Hoogstraten. Via een leuk voetpad komt u weer bij het café met terras. Attentie! Na veel regenval kan het gebied bij Het Merkske erg nat zijn, draag dan altijd hoge waterdichte wandelschoenen. Het is dan een avontuurlijk pad.  U kunt ook starten bij de wandelparkeerplaats en dan fijn pauzeren bij het café, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In het dal van het Merkske zijn mooie vlonderpaden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1275, speklagenboederij.

Fotograaf: F. Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1724. Brunssum, de Brunssummerheide.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1732. Floreffe, de abdijtuin.

Fotograaf: J. Heerings.

 

Reacties: Wandeling 1326. Roosteren.

Rudi 

Wandelen langs de Maas, verder langs de Maas en dan nog een mooi stuk langs de Maas. O ja, tussendoor aan de oever van de Maas ook nog een uitzicht op de kerktoren van Maaseik. Is het de aandachtige lezer al opgevallen dat deze route in het teken van de Maas staat? Ideaal om tot rust te komen. Uitwaairoute staat in de gids beschreven. Een strakke wind zorgt er vandaag voor dat het bij vlagen bijna een wegwaairoute wordt. Heerlijk. En de Maas? Die kolkt rustig door. Door de wind staat er een flinke stroming. Begeleid door de natuurelementen en de vele vogels wiens concerto toch boven het geraas uitkomt, kun je alles lekker laten waaien en je al genietend laten meevoeren langs de waterkant. Op het einde via enkele rustige wegen terug naar Roosteren. Fijne, rustige wandelroute zonder moeilijke stukken die voor iedereen goed te behappen is.

Foto onder: De Maas bij Roosteren.

Volgende wandeling: Wandeling 1743. Rijen 5,2 km.

Foto onder: Het Gemeentehuis van Rijen.

Volgende Nieuwsbrief: 13/01/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS