nieuwsbrief 1781 – 1782

Foto boven van wandeling 1768,  nou nog geluk gehad…..

Vandaag een mooie wandeling in Brabant vanuit Chaam en een route vanuit Nederweert-Eind.

Nieuw op de site: Wandeling 1781. Chaam 12,7 km.

Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst naar de Molenromp De Goede Verwachting en dan volgt u een graspad door het dal van de Broeksche Beek. Via leuke bospaadjes loopt u naar de Strabeekse Heide en passeert u het prachtige Langven.  Via graspaadjes en een rustig weggetje loopt u terug naar het dorp. Onderweg staan enkele zitbanken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Graspad naar Chaam.

Nieuw op de site: Wandeling 1782. Nederweert-Eind 9 km.

Tijdens deze gemakkelijke bos- en waterrijke wandeling, wandelt u eerst over leuke bospaadjes door natuurgebied De Houtsberg, langs enkele vennen en dan loopt u langs het ven Kwegt.  U duikt het natuurgebied Sarsven en de Banen binnen en via graspaadjes en bospaadjes loopt u naar de kijkhut met mooi uitzicht op het Sarsven.  Na zeer langdurige regenval is de route af te raden, tenzij u met laarzen loopt.  U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats Kwegt en dan fijn pauzeren bij het terras Mildershoof.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vlonderpad over het Sarsven.

 

Nieuw op de site: Brasserie Lus in Linne. Hier start wandeling 1783.

Nieuw op de site: Cafetaria Biej de Meule in Sint Odiliënberg.  Hier start wandeling 1784.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1257. Itteren.

Fotograaf: J. Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1774. Weert,  ja deze glijbaan zit in de route!

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1232, uitzicht op Echternach.

Fotograaf: J. Heerings.

Wandelen in Cornwall:   Vorige week heb ik 10 dagen over het Coastpath in Cornwall gewandeld. Het pad loopt 2000 km langs de schitterende kust.  Wilt u de gpx van de routes ontvangen, stuur dan even een bericht via het contactformulier.  Het is een van de mooiste wandelgebieden die ik gezien heb.  Jos.

 

Foto onder: Het kustpaadje loopt helemaal rond de zuid- en westkust van Engeland.

Foto onder: Onderweg passeert u spectaculaire rotspartijen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in de Ardennen vanuit Namêche, dit wordt wandeling 1786.

Foto onder: Namêche aan de Maas.

Reacties: Wandeling 624. Robertville.

Rudi 

Robertville! We verkennen vandaag het stuwmeer dat de naam van dit plaatsje draagt. De zon is net op wanneer we op pad gaan. Vrij spoedig maken we al kennis met het Lac de Robertville via een smal en hobbelig paadje dat vlak langs het water loopt. Terug op de verharde weg volgt een blik op de stuwdam. Wij zetten door het bos koers naar burcht Reinhardstein. Het toegangshek van het kasteel is vanwege het vroege uur nog dicht. Even een rotsachtig pad beklimmen en verderop laat de burcht zich vanuit de hoogte in volle glorie bewonderen. Er volgt een afdaling naar het ruige riviertje la Warche. Tijdens het dalen zijn er nog leuke blikken te werpen op het Reinhardstein. La Warche neemt ons op sleeptouw langs zijn smalle en eveneens rotsachtige oevers naar een waterval. Het geruis van het stromende water maakt het heerlijk wandelen. Voorbij de waterval klimmen we door het bos naar boven en laten de waterpartijen even voor wat ze zijn. Er volgt een stuk door de velden vanwaar je een uitzicht op deze prachtige streek krijgt. Na het dorpje Walk pikken we de draad van struinen aan de waterkant weer op. Het stuwmeer van Robertville wacht op ons. Dit keer blijven we het geruime tijd volgen. De paadjes zijn smal, hobbelig en gerust avontuurlijk te noemen. Het is hier ook grotendeels vlak, zeker in vergelijking met het begin van de route. Zonnig en goed toeven langs het meer, wat wil een mens nog meer? Na lange tijd laten we le Lac de Robertville achter ons om een eind verder weer een oude bekende tegen te komen, La Warche. De eerste kennismaking was spectaculair. Nu gaat het er iets gemoedelijker aan toe al blijft de rivier een avontuurlijk kantje hebben. Leuke vlonders langs de oever en paadjes vol boomwortels wisselen elkaar af. We zwaaien La Warche uit met de beklimming van een steil trappenpad en duiken even verderop een weiland in. Na het gras onder de voetzolen volgen nog wat brede grindwegen. Terug naar Robertville gaat het via een smal en ietwat slijkerig paadje tussen afrasteringen. We verrassen een eekhoorn die midden op het pad wat zit te genieten van de zonnestralen. Wat verderop zien we nog een exemplaar pluimstaart in een boom klimmen. Heel wat haakse bochten verder wordt het paadje een brede grindweg. Deze brengt ons, onder begeleiding van het waterloopje Le Rau de Quarreux terug tot in Robertville. We hebben er een prachtige en gevarieerde route opzitten. Het is een tocht die, zeker naar Ardeense normen, qua stijgingspercentage erg goed te doen is al moet je voor de hobbelige ondergrond wel goed ter been zijn.

Foto onder: Het meer van Robertville.

Volgende wandeling: Wandeling 1783. Linne.

Foto onder: Vistrap bij de Maasstuw van Linne.

Volgende Nieuwsbrief: 06/07/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS