nieuwsbrief 1785 – 1786

Foto boven van wandeling 1785. Eigenlijk hoeven nergens afvalbakken te staan als iedereen zijn eigen afval meeneemt!

Vandaag een leuke route vanuit Geleen en weer eens een pittige Ardennenroute vanuit Namêche.

Nieuw op de site: Wandeling 1785. Geleen 8,9 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u al snel via voetpaden door het dal van de Geleenbeek en voorbij de Ophovenermolen loopt u geruime tijd door het mooie Stadspark Sittard. Bij een vijver staan zitbanken om te pauzeren en dan wandelt u verder door het park en passeert u nog een vijver. Via een speelbos komt u weer bij de beek en wandelt u naar Munstergeleen, waar u bij de Pater Karelkapel komt die u zeker moet bezichtigen. Via een mooi pad langs de Geleenbeek loopt u terug naar Geleen waar een fijn terras is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: uitzicht op de Geleenbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1786. Namêche 16 km.

Ten oosten van de stad Namur ligt aan de Maas het stadje Namêche dat bekend staat om de hoge rotsen Roche de Samson.  Tijdens deze pittige wandeling, wandelt u eerst een leuk stuk langs de Maas en dan klimt u omhoog naar Château du Moisnil.  Via graspaden door velden wandelt u naar het dorp Loyers en dan loopt u door het langgerekte dorp Maizeret, met gelijknamig kasteel. Voorbij het dorp wordt het landschap steeds mooier en via een bospad loopt u naar Château de Goyet.  Via veldwegen klimt u naar een hoog plateau en komt u in het dorp Thon.  Via een steil pad daalt u af naar de Maas.  Onderweg heeft u dus uitzicht op 3 kastelen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Omgeving Maizeret.

 

Nieuw op de site: Restaurant Costa del Maas in Wanssum.  Hier start wandeling 1787.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1761. Ubachsberg.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1459. Maastricht.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1754. Gulpen.

Fotograaf: J. Heerings

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Königswinter, dit wordt wandeling 1800.

Foto onder: Hoog boven de Rijn ligt de rots Drachenfels die u tijdens deze wandeling beklimt. Het uitzicht is adembenemend!

Reacties: Wandeling 1607. Blegny.

Rudi 

Promotie voor het Land van Herve? Die vlag dekt de lading volledig. Weidse uitzichten…check! Doortochten door weilanden…check! Smalle bospaden langs waterloopjes…check! Dwars over akkers…check! Een vleugje industrieel erfgoed…check! Het is allemaal aanwezig en in de prijs begrepen vandaag. En ja beste mensen, hoog gras in de weilanden, dichtbegroeide paden met soms manshoge brandnetels, deze fenomenen horen hier ook bij het patrimonium. Sommigen zullen zich er aan ergeren, anderen zullen het als een deel van de charme van het landschap ervaren. Voor dag en dauw op pad door het lange natte gras. Dat betekent dat de dauw, letterlijk, in de kleren gaat zitten. Waterdicht schoeisel? Geen overbodige luxe. Lange broek en lange mouwen? Onontbeerlijk om zonder averij langs prikkende plantjes te manoeuvreren. Onderweg? Je vergapen aan het uitgestrekte landschap, heerlijk kuieren over de avontuurlijke paden door bos en weiland, volop genieten van de rust die hier heer en meester is. Bij aanvang van de route maak je al even kennis met de mijnsite van Blegny. Als fikse uitsmijter mag je op het einde via een 204 treden tellende trap de mijnterril op puffen om het Land van Herve uit de hoogte te bewonderen. Vlei je boven gerust even op een zitbank neer om het landschap te aanschouwen. Last but certainly not least keer je terug met de voetjes op begane grond via een steil, door water uitgesleten pad van steengruis. Voor wie deze laatste neergaande lijn een beetje heavy vindt, biedt de wandelgids een alternatief. Heerlijke rustgevende wandeling voor wie goed ter been is en wat avontuur van tijd tot tijd niet schuwt.

Foto onder: De mijn van Blegny.

Volgende wandeling: Wandeling 1787. Wanssum.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u deze Calvarie.

Volgende Nieuwsbrief: 27/07/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS