nieuwsbrief 1773 – 1774

Foto boven van wandeling 1760, kleine wandelaars aan de hand!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand mei van wandeling 1724 en 1725.

 

Vandaag een wandeling in Brabant vanuit Duizel en een mooie stadswandeling in Weert.

Nieuw op de site: Wandeling 1773. Duizel 8 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst langs de Kleine Beerze en dan loopt u door de bossen.  U passeert wat bedrijven en dan volgt u een leuk voetpaadje langs het water. U struint geruime tijd door een prachtig natuurgebied en passeert na 4,7 km een zitbank om te pauzeren.  U wandelt verder door het natuurgebied Ecozone, langs een fraai ven en via bospaden loopt u terug naar het mooie terras aan het water.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Natuurgebied Ecozone bij Duizel.

Nieuw op de site: Wandeling 1774. Weert 5,7 km.

Tijdens deze gemakkelijke stads- en parkjeswandeling door Weert, loopt u eerst door het gezellige centrum met leuke winkels en de St. Martinuskerk en dan loopt u door een parkje langs het Fatima Huis. Voorbij een mooie bomenlaan wandelt u langs de Zuid-Willemsvaart en dan passeert u de Wilhelmus Hubertusmolen. U wandelt door het prachtige Molenakkerpark naar een grasheuvel en speeltuin met zitbanken en dan loopt u weer een mooi stuk langs het kanaal. Aan het einde wandelt u door het fraaie kasteelpark van kasteel Neijenborgh en komt u weer bij restaurant Prego.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Kasteel Neijenborgh.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1603. Jüchen, Schloss Dyck.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1489, de verborgen kapel van Wixou.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1760. Kerkrade, de laatste kolenwagen…..

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in het land van Herve vanuit Montzen, dit wordt wandeling 1779.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u Château de Broich.

Reacties: Wandeling 1767. Cadier en Keer.

Rudi 

De vroege zondagmorgen, een grauwe deken hangt boven de dorpskern wanneer we uit Cadier en Keer wandelen. Vooralsnog is het droog, vooralsnog. Na het verlaten van de bebouwde kom deinen we op en neer door het glooiende landschap. Vanop de veldweg is het genieten van het panorama. Met helder weer zal het zicht ongetwijfeld verder reiken. Het vocht in de lucht en de voorbij drijvende wolken geven het landschap echter ook hun eigen feeërieke aanblik. Ondertussen is het beginnen te druppelen. We lopen de rijksweg onderdoor en vervolgen de tocht tussen de velden en weilanden. De druppels worden dikker en talrijker. We besluiten wat begroeiing op te zoeken, even onder het bladerdak pauzeren. Luisteren naar het concert van de regen die op de bladeren klettert en de vogels die onverstoordaar hun aria verderzetten, een rustgevend duet. Alles gaat voorbij, we lopen via een klaphek een grasveld op en komen op een vijfsterrenplekje met heel mooi uitzicht. We staan bovenop de Wolfskop. Het is te nat om op het bankje te gaan zitten. Een leuke afdaling later staan we onderaan Groeve Blankenberg, zoals dit geologisch monument officieel heet. De gids leidt ons verder langs grindwegen, insectenhotels en een leuke bosweg met dassenburcht. Bij het verlaten van het bos is het helemaal droog en ziet de hemel er een stuk lichter uit. We volgen geruime tijd een smal, slingerend pad tussen meidoornhagen. Door de nattigheid lijkt dit pad een glinsterend lint doorheen het landschap. Nabij Eckelrade draaien we rechtsop. Het blijft afwisselend met bos, grindwegen en hier en daar dwars door een stukje weiland. En dan zijn er de laatste loodjes. Wegen die het zwaarst? Een pittige helling met trappenpad brengt ons in het Riesenbos. Laat ons hier spreken van de kers op de taart. Reeds op de helling werden we verwelkomd door de daslook die her en der groeit. Boven lopen we verder het bos in en waden door een zee van daslook die het bos en de naar beneden lopende helling volledig heeft ingepalmd. Genieten geblazen. Het bos verlaten betekent Cadier en Keer terug binnenlopen, terugkijkend op een prachtige wandeling met verrassende paden en schilderachtige plekken.

Foto onder: Groeve Blankenberg.

Volgende wandeling: Wandeling 1775. Meerssen 4,8 km.

Foto onder: Door het Proosdijpark in Meerssen.

Volgende Nieuwsbrief: 18/05/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS