Wie is Jos

Beste wandelaars,

“Je zet de ene voet voor de andere tot dat je er bent, op eigen kracht. Je komt zelf vooruit en beleeft de wereld van dichtbij, in je eigen tempo, op je eigen manier.”

Jullie zullen je wel afvragen: “Wie maakt er nou meer dan 1700 wandelroutes!”  Als geboren Eijsdenaar en fervent wandelaar raakte ik in 2003 geïnteresseerd in het maken van een website en omdat ik een onderwerp zocht, heb ik een paar wandelroutes gemaakt.  Al snel wekte ik de belangstelling van de horeca, die d.m.v. sponsoring het mogelijk maakte de site verder uit te bouwen tot de huidige wandelgids met jaarlijks ruim 6 miljoen downloads.

Na 33 jaar als beroepsmuzikant te hebben gewerkt, werk ik nu fulltime aan de wandelgids, het mooiste beroep dat er bestaat!  Per week worden ca. twee wandelingen uitgezet en nog steeds ontdek ik nieuwe gebieden. Waar het stopt? Geen idee, het bloed kruipt waar het niet gaan kan! De waardering die ik al jaren via de reacties heb ontvangen is voor mij de drijfveer om nog lang door te gaan met mijn passie.

Deze wandelgids kan nooit zo actueel zijn zonder de vrijwillige wandelspotters. Zodra er een probleem wordt gemeld gaat dit door naar een van de spotters, die ter plekke gaat kijken. Een paar wil ik er noemen:

John Heijnens, woonachtig in Cadier en Keer, is de cursiefjesschrijver van de wandelgids, want hij  maakt naast alle correcties ook schuingedrukte aanvullingen in de routes. Dit maakt de wandeling nog leuker onderweg. John actualiseert ook veel routes.

Jan Nobbe uit Maastricht, heeft bijna alle routes (voor de ervaren wandelaar!) in het  Land van Herve, de Ardennen en in de Eifel uitgezet. Jan had veel humor en lustte graag Kaffee und Kuchen! We hebben altijd veel gelachen samen. Jan overleed op 4 december 2020 op 60- jarige leeftijd. Veel wandelaars genieten nu nog steeds van al zijn prachtige routes en dat zal nog lang zo blijven, want Jan blijft voor altijd verbonden met Wandelgids Herve, Ardennen en Eifel en zeker in ons wandelhart! Tijdens wandeling 1442 passeert u zijn laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Eygelshoven.

Peter Munnichs, woonachtig in Swalmen, heeft veel routes bedacht in de regio Roermond en Schwalmtal-Nettetal. Ik was verrast door het mooie gebied!  Elke keer na het theekransje gingen we samen op pad, het was een mooie tijd.

Sjef Schmit, woonachtig in Weert, wandelt veel in Midden- en Noord-Limburg, het Schwalm- en Nettetal en in Noord-Brabant. Sjef kan grote afstanden lopen en loopt dan ook vaker twee routes op een dag. Sjef kan ook goed met GPS werken en stuurt regelmatig correcties door. Sjef is een echte grapjas.

Hein Schutte, woonachtig in Schinveld, is de fotograaf van de Wandelgids en is verknocht aan de site. Hij heeft net als ik ook alle routes gelopen…! Hein tapt graag moppen en houdt ook van gezellig ergens een broodje eten. Hein maakt mooie foto’s van de nieuwe routes.

Jacq Heerings, woonachtig in Landgraaf, begon met zijn wandelclubje alle Ardennen- en Eifeltochten na te lopen. Daarna had hij de smaak te pakken en nu loopt hij veel routes na van de site en helpt mee met actualiseren en het optimaliseren van de website. Met zijn gezellige vriendenclubje: Ed, John en Theo heb ik ook al menige mooie tocht gemaakt en er wordt veel gelachen! Jacq heeft ook veel meegewerkt aan deze website. Tevens maakt hij momenteel mooie diashows bij de wandelingen.

Huub Beckers, woonachtig in Maastricht, was op zoek naar wandelingen om te kunnen oefenen om een Pelgrimswandeling te lopen. Hij kwam terecht op de site van de Wandelgids en het werd een “verslaving” voor hem. Zoveel info en leuke routes was hij nog nergens anders tegengekomen. Omdat de routes up to date moeten zijn, is hij begonnen met routes te actualiseren en geniet hij nog steeds van iedere stap die hij zet van deze schitterend wandelsite.