Wie is Jos

leuk44

Beste wandelaars,

Jullie zullen je wel afvragen wie maakt er nou meer dan duizend wandelroutes!  Als geboren Eijsdenaar en fervent wandelaar raakte ik in 2003 geïnteresseerd in het maken van een website en omdat ik een onderwerp zocht heb ik maar een paar wandelroutes gemaakt.  Al snel wekte ik de belangstelling van de horeca die d.m.v. sponsoring het mogelijk maakte de site verder uit te bouwen tot de huidige wandelgids met jaarlijks ruim 4 miljoen downloads.

Na 33 jaar als beroepsmuzikant te hebben gewerkt, werk ik nu fulltime aan de wandelgids, het mooiste beroep wat er bestaat!  Per week worden ca. twee wandelingen uitgezet en nog steeds ontdek ik nieuwe gebieden.  Waar het stopt?  Geen idee, het bloed kruipt waar het niet gaan kan! De waardering die ik al jaren via de reacties heb ontvangen is voor mij de drijfveer om nog lang door te gaan. 

Deze wandelgids kan nooit zo actueel zijn zonder de vrijwillige wandelspotters.  Zodra er een probleem wordt gemeld gaat dit door naar een van de spotters die ter plekke gaan kijken.   Een paar wil ik er noemen:

John Heijnens, woonachtig in Cadier en Keer,  maakt naast alle correcties ook schuingedrukte aanvullingen in de routes.  Dit maakt de wandeling nog leuker onderweg.  John doet ook veel routes actualiseren.

Jan Nobbe, woonachtig in Maastricht, heeft bijna alle routes in Land van Herve, Ardennen en Eifel uitgezet. Jan heeft veel humor en lust graag Kaffee und Kuchen!   We hebben al veel gelachen samen.

Peter Munnichs, woonachtig in Swalmen,  heeft veel routes bedacht in de regio Roermond en Schwalmtal-Nettetal.  Ik was verrast door het mooie gebied!  Peter vindt het nog steeds leuk om nieuwe routes te bedenken en hij houdt van lekker eten!

Sjef Schmit, woonachtig in Weert, wandelt veel in Midden- en Noord-Limburg. Sjef kan grote afstanden lopen en doet dan ook vaker twee routes op een dag. Sjef kan ook goed met GPS werken en stuurt regelmatig correcties door.

Hein Schutte, woonachtig in Schinveld, is verknocht aan de site.  Hij probeert mij met het aantal routes in te halen maar dat zal nooit lukken…   Hein tapt graag moppen en houdt ook van gezellig ergens een broodje eten.  Hein stuurt ook mooie foto’s van de routes.

Jack Heerings, woonachtig in Landgraaf, begon met zijn wandelclubje alle Ardennen- en Eifeltochten na te lopen. Daarna had hij de smaak te pakken en nu loopt hij veel routes na van de site en doet deze actualiseren. Met zijn gezellige clubje met Ed, John en Theo heb ik ook al menige mooie tocht gemaakt en er wordt veel gelachen! Jacq heeft ook veel meegewerkt aan deze website.