Anekdotes

Via email en contactformulier krijgen we de gekste vragen.

 

“Beste meneer Wlazlo,

Ik ben bang voor koeien. kunt u aangeven bij de routes waar koeien in de wei staan?”

 

“Goedendag,

Ik liep vandaag een route bij Kessel en in de weilanden zaten allemaal kuilen, heel vervelend. Het zou fijn zijn als u in elke kuil een vlaggetje of zo kon plaatsen”.

 

“Geachte Heer Wlazlo

Kunt u in de routes aangeven waar niet de processierups voorkomt?”.

 

“Mijne Heren,

Onlangs liep ik op een pad tussen twee afscheidingen van schrikdraad, heel onprettig voor mijn hond!  Wij verzoeken u onmiddelijk deze draden te verwijderen anders plaatsen wij een onprettig bericht op Facebook!”.

“Beste Jos,  we konden de route niet lopen, er lag een boom op het pad”

“Beste Jos, het bankje was weg, we konden nergens zitten. Jammer!”

“Goedendag, kunt u mij zeggen hoeveel schaduw er in de routes zit?

“Goedendag, wij hebben een route van 13 km gelopen maar ik ben bioloog en wil overal kijken. De route was veel te lang.  We zijn teruggelopen zonder beschrijving…  U moet de routes ook allemaal andersom beschrijven!”

Onder het wandelen vragen we vaak mensen of ze graag wandelen en geven we een kaartje af van de wandelgids.

 

“Meneer wandelt u graag?”.       “Nee maar dan ben ik een uur weg bij de vrouw!”.

 

“Meneer wandelt u graag?”.

“Ik hoef geen kaartje, ik heb alle routes in de kop”.

 

“Meneer wandelt u graag?

Wauw zien we de meester zelf! Leuk!

 

“Meneer wandelt u graag? Alle routes starten bij horeca”.

Belg:  AMAY!

 

“Meneer wandelt u graag?  Wij hebben ook diverse routes naar bierbrouwerijen.

“O… één is voor mij genoeg!

 

” Meneer wandelt u graag?”

Ja maar ik hoef geen kaartje ik loop op het gehoor!

 

“Meneer wandelt u graag?

De beste man liep op blote voeten door het bos en zei: “Ja hoor, maar ik heb ook schoenen hoor…””.

 

“Meneer wandelt u graag?

“Ja maar ik hoef geen kaartje, ik loop iedere dag hetzelfde rondje, de paarden kennen mij al..

 

“Mevrouw wandelt u graag?”

“Ja altijd met mijn hond”.  “Hoe heet uw hond?”  “Meneer Janssen!”

“Dag meneer, kent u de wandelgids?”  Ja hoor, we lopen al jaren de routes van die Pool!”

“Dag meneer, wilt u een kaartje van de wandelgids?”  “Nee sorry hoor, ik zweet dus loop door…..”.

“Goedendag, wilt u een kaartje van de wandelgids?” “Nee hoor, ik loop altijd vanuit de poort……”.

“Dag Meneer, hier heeft u een kaartje van de wandelgids”.   “Dank u, ik ga er beslist naar kijken maar ben nu Pieterpad aan het lopen!”.

Ontmoeting met vriendelijke wandelaar met grote hond, die al 11 jaar oud blijkt te zijn. Wij zeiden:  “Nou die loopt nog goed voor zijn leeftijd”.   Antwoordt de wandelaar: “Ik leg hem elke avond aan de oplader”.

Wij kwamen een man tegen met een hond en hij vroeg aan ons:  “Moeten jullie nog veel wandelen?”    Wij antwoordden “ja nog een flink stuk, hoezo?”   Zei die man: “Ja…kun je mijn hond dan meenemen?”

Wij kwamen een koppel tegen die al jaren lang routes liepen van de site. De mevrouw zei als ze zin hadden in een wandeling dan zeggen we altijd:  ” Doen we vandaag een Josje?”.

We liepen een horecazaak binnen en ik gaf  in de keuken de eigenaar en tevens de kok een kaartje van de wandelgids. Ik zei: “Uw zaak ligt in een mooie wandelomgeving”.   De man zei: “Ik wandel alleen in de keuken”‘

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie verhalen.

 

Tijdens een Ardennentocht midden in een koude winter met Jan Nobbe hoorden we piano spelen en muziekdocent Jan zei meteen “Dat is geen CD”. Jan belde aan en de pastoor deed open. Hij nodigde ons uit binnen te komen en bood ons een biertje aan.  Hij ging voor ons Chopin spelen zooo mooi!  Helemaal ontdaan gingen wij verder met de wandeling.

 

Tijdens een Eifeltocht begon het hard te sneeuwen en we zochten een plek om onze boterhammen op te eten. We zagen een leuk prieeltje in een tuin en de bewoner was in de tuin. We vroegen of we er mochten zitten en de vriendelijke man kwam gezellig bij ons zitten. Hij ging zelfs een fles sterke drank halen. De man zijn vrouw was pas overleden en hij kon gezelschap gebruiken. Het sneeuwde keihard, heel gezellig in een glazen huisje.

 

Tijdens een wandeling gingen we lunchen bij de sponsor en toen we wilden betalen zei de vriendelijke uitbaatster: “Laat maar zitten en maak maar een mooie route”.  Even later kwam haar man (die hier niks van wist) en vroeg: “En lekker gesmaakt?”.    Jos zei:  “Ja heerlijk, zeker als het voor niks is”.  Het gezicht van die man vergeten we nooit meer haha.

 

Op een gure winterdag liepen  we in de Eifel en wilden we pauzeren. Jan Nobbe belde gewoon ergens aan en vroeg of we binnen mochten zitten om te eten. De hartelijke vrouw liet ons in de gezellige woonkeuken met grote kachel en we kregen zelfs koffie.  Even later kwam haar man er ook bij zitten en we hebben er meer dan een uur gebabbeld, heel leuk.

 

Toen we een weekend aan de Moezel gingen maken zat er een veerpontje in de route. Ik had van te voren gebeld met het toeristenbureau en die zeiden dat allen maandag het pontje niet vaart maar de rest van de week elke dag.  We kwamen om 12.10 bij het pontje en wat stond daar op een bord?  Mittagspauze von 12.00 bis 13.30 Uhr!   Het werd steeds drukker met mensen maar de man van het pontje zat lekker in zijn ligstoel aan de overkant te wachten tot het precies 13.30 was.

 

Tijdens het uitzetten van een route was ik flink uitgegleden in de modder, mijn hele broek en jas was vies. Toen we een voorbijganger een kaartje gaven zei ik ook nog:  “Ja wij maken mooie routes”  hahaha.

We liepen in Brabant en mijn collega zei tegen een koppel dat ze mij in Zuid-Limburg allemaal kennen maar hier in Brabant niet.    Een uur later zei hij dat nog eens tegen andere mensen die we tegen kwamen. Op dat zelfde moment klonk het ” Ha Jos!”    Was dat het koppel wat we eerder gesproken hadden, leuk!

We kwamen een stel tegen met een grote en een kleine hond en vroegen hoe ze heetten.  “Dit is Cooper en die ander is Mini”.

We kwamen een wandelaar met hond tegen en de hond had zijn eigen rugzak. Aan de ene kant water en de andere kant zijn brokjes!

Toen we een schoolklas meisjes tegen kwamen en zij hoorden hoeveel volgers ik had op de site wilden ze allemaal met me op de foto, leuk!

We kwamen een man tegen die vroeg:  “Maakt u ook routes voor de 4-daagse van Gulpen?”.   Ik zei: “Nee ik maak voor elke dag een route!”.

Een vrouw heeft in de wandelbeschrijvingen in het bos moeite met de eisprong…

Vlakke routes krijgen een blauw mannetje. “Dan heeft u de verkeerde jas aan , want die is rood!”.

We reden in Wanssum een weg in waar werkzaamheden waren en wij vroegen aan een wegwerker: “Meneer kunnen we hier nog… “RIJEN!  …. komen we hier bij…”” RIJEN!!   weet u hoe we bij de weg….””RIJEN! RIJEN!!!