nieuwsbrief 1749 -1750

Foto boven van wandeling 1733, ik heb overal vriendjes!

BESTE WANDELAARS,

AANSTAANDE MAANDAG 5 FEBRUARI LIGT DE WEBSITE ONDER CONSTRUCTIE EN ZAL DEZE TIJDELIJK NIET BEREIKBAAR ZIJN.

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand februari van wandeling 1667 en 1750.

Vandaag een nieuwe wandeling in Bingelrade en een heuvelroute in Noorbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1749. Bingelrade 11,3 km.

Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u eerst via een voetpad naar de buurtschap Viel en via leuke paadjes loopt u naar de rand van Doenrade. Via een veldweg, met mooi uitzicht, daalt u af naar het Duitse dorpje Hillensberg en via rustige weggetjes wandelt u naar het Duitse plaatsje Wehr. U struint een flink stuk langs de Rodebach en via een fijn voetpad komt u in het dorpje Jabeek.  U volgt een mooi hol bospad en via een gemakkelijk voetpad komt u weer bij het terras van  de Coffee Corner. U kunt ook starten bij de kerk van Wehr en dan fijn pauzeren bij de Coffee Corner, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De Rodebach nabij Wehr.

Nieuw op de site: Wandeling 1750. Noorbeek 7,1 km.

Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u meteen via een rustig weggetje de Belgische grens over en dan daalt u door weilanden af naar het mooie Noordal. U steekt de Noor over en dan klimt u door weilanden omhoog naar een zitbank en prachtig uitzicht op de Voerstreek. U klimt verder omhoog naar de Snauwenberg, waar u precies over de grenslijn loopt. U daalt af door weilanden en dan passeert u in Noorbeek nog enkele fraaie vakwerkhuizen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Door de weilanden van de Voerstreek.

Nieuw op de site: Brasserie Rocca in Gulpen.  Hier start wandeling 1751, 1752, 1753 en 1754.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1728. Tilff, deze wandeling voert u naar de hoog gelegen abdij, zie foto rechtsboven.

Fotograaf: J. Wlazlo.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1738. Aachen.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1363. Barvaux, het Ardennenstadje Durbuy.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Eindhoven, dit wordt wandeling 1757.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u Kasteel Eckart.

Reacties: Wandeling 1708. Kelmis.

Rudi 

Het krieken van de dag, temperatuur onder het vriespunt, de omliggende weilanden ogen wit van de vorst. Welkom in Kelmis, welkom in de Belgische Oostkantons. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en stellen dat dit een schitterende route is. Prachtige stukjes langs de Geul, stroomversnellingen en zelfs een heuse waterval komen vandaag op ons hobbelige en kronkelende pad. Vergeet vooral ook niet te genieten van de uitzichten. Het glooiende landschap is een pareltje. In dat landschap prominent aanwezig is het spoorwegviaduct van Moresnet, één van de langste in Europa in zijn soort. Schloss Eyneburg is een andere trekpleister waar we vandaag langs wandelen. Eerder op de route zagen we het al vanop zijn heuvel pronken. Bevroren weilanden knerpen meermaals onder onze voeten. Aan draaihekjes en nauwe doorgangen geen gebrek in deze contreien. In de weilanden nog Schotse Hooglanders mogen tegenkomen, een extra mooie toevoeging aan de toch al uitmuntende wandeltocht. Afwisseling genoeg, genieten van begin tot einde tijdens deze heuvelachtige route.

Foto onder: Waterval in de Geul.

Volgende wandeling: Wandeling 1751. Gulpen 3,9 km.

Foto onder: Waterval in de Gulp.

Volgende Nieuwsbrief: 17/02/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS