nieuwsbrief 1761 – 1762

Foto boven van wandeling 1757. Let hier op waar u parkeert…..

Vandaag 2 routes in het heuvelland vanuit Ubachsberg en Simpelveld.

Nieuw op de site: Wandeling 1761. Ubachsberg 7,9 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling, wandelt u via voetpaden naar een plateau, met prachtig uitzicht en dan daalt u af naar het gehucht Winthagen met smalle straatjes en huizen van Kunrader steen.  Via graspaden loopt u naar de Kundersteengroeve. Na een flinke klim wandelt u boven op de Kunderberg, met schitterend uitzicht en via veldwegen loopt u terug naar het dorp. Onderweg staan enkele zitbanken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op de Kunderberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1762. Simpelveld 5,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling, loopt u langs een vakantiepark omhoog en dan wandelt u over een plateau met prachtige uitzichten. U daalt via een veldweg af naar een boerderij en dan loopt u door weilanden naar de buurtschap Bulkemsbroek.  Via voetpaden loopt u weer het dorp in.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De mooie omgeving van buurtschap Bulkemsbroek.

Nieuw op de site: Brasserie Perron 4 in Simpelveld.  Hier start wandeling 1762, 1763 en 1764.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1748. Opitter, het ijsvogeltje.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1681. Berg en Terblijt. De Sint Gerlachuskerk in Houthem is een van de mooiste kerken in Zuid-Limburg.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1657. Voerendaal.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Hilleshagen, dit wordt wandeling 1769.

Foto onder: Oversteek Mechelderbeek.

Reacties: Wandeling 1550. Landgraaf.

 

Rudi 

Een wandelroute die start in Nederland en nagenoeg volledig over Duits grondgebied loopt? Dat hebben we vandaag ervaren. We beleven een klein stukje Rimburg en wippen via een brug met twee (stenen) schildpadden de Wurm over en lopen Duitsland binnen. Meteen springt kasteel Rimburg in het oog. Het is hier nog erg rustig op de vroege ochtend, straks bij terugkeer zal dat anders blijken te zijn. Wij vervolgen ons pad en maken kennis met het Rimburgerbos wat ons naar de rand van Ubach-Palenberg brengt. We doorkruisen een stukje bebouwde kom vooraleer weer wat bos op te zoeken. Wat volgt is een leuk avontuur via een smal op en neer gaand paadje langs steile randen. Hier en daar wat omgevallen bomen vragen het betere rek- en strekwerk en een enkele keer komt er ook een aardig staaltje bukwerk bij kijken. Niets onoverkomelijk, wel een aardig extraatje. Na het bos de open vlakte in en via graspaden op weg naar buurtschap Plitschard. Ondertussen lonkte hij al een aantal keren naar ons en toegegeven, wij naar hem. Berggehalde Adolf-Grube, nog even geduld, we komen eraan. Eenmaal aangekomen, gaan we ook helemaal naar boven. Met dit heldere weer is het uitzicht fenomenaal. We merken dat onze steenberg geen eenzaam bestaan is beschoren. De talrijke steenbergen in de omtrek wijzen op een rijk mijnverleden. Alvorens op onze schreden terug te keren en de afdaling in te zetten, verkennen we boven op eigen initiatief nog wat smalle steengruispaadjes. Dan is het toch echt tijd om terug naar beneden te gaan en onze tocht te vervolgen. Enkele leuke paadjes later langs onderandere een bikerpark staan we terug in de open velden. Het verschaft een mooie terugblik op waar we boven hebben gestaan. De route doorkruist het plaatsje Hofstadt waar een fraaie waterput het vermelden zeker waard is. Er volgt nog een passage door het Rimburgerbos waar we het vervallen overblijfsel van een mausoleum van kasteel Rimburg aantreffen. Een kijkje binnenin laat ons nog duidelijk de grafnissen zien. We wandelen terug langs het kasteel, maken nog een kleine zijsprong om het kasteel nader te bekijken en lopen vervolgens terug de Wurm over en Nederland binnen. Leuke route met verrassende paadjes en een heus hoogtepunt bovenop berggehalde Adolf-Grube.

Foto onder: Zoek een heldere dag uit voor het uitzicht!

Volgende wandeling: Wandeling 1763. Simpelveld 7,7 km.

Foto onder: Kasteel Goedenraad is slechts vanaf 1 plekje te zien.

Volgende Nieuwsbrief: 30/03/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS