nieuwsbrief 1769 – 1770

Foto boven van wandeling 1765, ik hou van een BERG  goud-gele staafjes!

Vandaag een wandeling van Hilleshagen naar Vijlen en een leuke route in Eindhoven.

Nieuw op de site: Wandeling 1769. Hilleshagen – Vijlen 7,2 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling, klimt u via een graspad omhoog en wandelt u via veldwegen naar het bergdorp Vijlen, waar u kunt pauzeren bij de Vijlerhof. U daalt af naar de buurtschap Melleschet en dan klimt u omhoog naar de bosrand van het Elzetterbos.  U daalt af naar de buurtschap Rott en via veldwegen loopt u naar de buurtschap Hilleshagen.  Onderweg heeft u enkele fraaie uitzichten op de heuvels.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf de wijngaard St. Martinus heeft u een prachtig uitzicht op de kerk van Vijlen.

Nieuw op de site: Wandeling 1770. Eindhoven 8,8 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst langs het prachtige Kasteel Eckart en de kasteeltuin. Via een veldweg en een leuk stuk langs de Kleine Dommel, komt u bij een picknickbank om te pauzeren.  U struint geruime tijd door de bossen en dan wandelt u langs de Dommel. U loopt even dwars door het woonpark en dan wandelt u nog een leuk stuk langs de Dommel. U komt weer bij het kasteel en passeert nog een dierenpark en een vijver.  Draag in de winter altijd hoge wandelschoenen en doe deze route niet na zware regenval. Langs de beken kan het zeer drassig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wandelen langs de Kleine Dommel.

 

Nieuw op de site: Restaurant De Herbergier in Kerkrade.  Hier start wandeling 1771.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1755. Oudsbergen.

Fotograaf: P. Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1754. Gulpen, door de prachtige grubbe die wel 10 meter diep is.

Fotograaf: H. Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1687. Geel, de houten uitkijktoren.

Fotograaf: J. Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Meerssen, dit wordt wandeling 1775.

Foto onder: Langs de Geul naar Rothem.

Reacties: Wandeling 1409. Nessonvaux.

Rudi 

De zon is net op op deze eerste dag van het zomeruur. Paaszondag en met een uurtje minder slaap vol blijde verwachting op pad. De toon wordt meteen gezet. Trappenpad en verder via een smal kronkelend pad de helling op. De daslook tiert welig en palmt het weggetje zowat in. Dit gewas gaan we vandaag nog vaker tegenkomen. Wat ook een constante gaat worden op deze route zijn de magnifieke panorama’s. Het vijfsterrenlandschap verraadt ook in één klap dat je de stijgingspercentages er vandaag gratis en voor niks bij krijgt. Rotsachtige bospaadjes, dwars door weilanden, overstapjes, hekjes open en dicht maken, het passeert allemaal de revue. Op en neer door het heuvelachtige landschap en ondertussen genieten van het weidse uitzicht en de oorverdovende rust. Ook in de dorpjes heerst een vredige stilte. In Saint-Hadelin is het goed toeven bij de Sint-Hadelinus kerk en de Fatimakapel. Er komen nog van die momentjes waar het lekker pauzeren is. Het zitbankje op het pleintje in Forêt-Village is daar eentje van. Later voorbij de groeve treffen we een overdekte picknickbank met mooi uitzicht. De route zet zijn sterallure nog meer in de verf. Er volgt een ronduit schitterend dalend pad dat zich gedurende 800 meter door het bos langs een helling naar beneden gooit. Erg leuk! Een paar straten verder leidt de wandelgids ons langs een erg stenig rotspad verder naar beneden. We zijn niet de enigen die hier naar beneden gaan. Water uit de omliggende heuvels kiest blijkbaar ook dit pad uit waardoor het soms lijkt of je door een beekje aan het afdalen bent. Super! Wandelen in het dal van de Vesder. Beneden gearriveerd ontmoeten we de rivier dan in hoogsteigen persoon en volgen een tijd zijn oever. Zalig! Terug in Nessonvaux volgt nog een wirwar van steegjes en bruggetjes. Smalle straatjes met aan de ene kant oude huisjes en aftakkingen van de Vesder aan de andere. Geweldig! Deze route samenvatten? GENIETEN!

Foto onder: Schitterend landschap in Pays de Vesdre.

Volgende wandeling: Wandeling 1771. Kerkrade 8,6 km.

Foto onder: Uitzicht op Hoeve Nieuw Ehrenstein.

Volgende Nieuwsbrief: 27/04/2024.

Download het handige wandelboekje.

SPONSORS