nieuwsbrief Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Datum: 16 mei 2023

Vandaag een extra Nieuwsbrief over de bijzondere dag 25 april 2023.

Beste Wandelaars,

Op dinsdag 25 april 19.00 uur stond opeens Burgemeester Alain Krijnen van de Gemeente Eijsden-Margraten op de stoep en vroeg of hij even binnen mocht komen….   Er kwamen nog tientallen mensen achteraan en ik wist helemaal van niks!

Vervolgens sprak de Burgemeester: “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”.

Persbericht:

Jos Wlazlo (66) uit Eijsden is benoemd tot ridder voor zijn inzet voor natuur en recreatie. Hij heeft de Wandelgids Zuid-Limburg opgezet. Routes uit de hele regio worden door hem persoonlijk gecontroleerd en verzameld op de website. Samen met andere vrijwilligers controleert de heer Wlazlo de wandelroutes. Op deze website staan niet alleen wandelroutes in Zuid-Limburg, maar ook in de aangrenzende regio’s in België en Duitsland.  Hij wordt gezien als de verbinder van de regio’s. In 2012 won hij de VVV Innovatieprijs. Door deze website en het gratis downloaden van de wandelingen is de heer Wlazlo een van de partners van de Zuid-Limburgse vrijetijdseconomie. Recent is de website gemoderniseerd zodat men nu ook kan wandelen met GPS.

 

 

Foto onder: Vriend en sitefotograaf Hein Schutte was de initiatiefnemer.

Zonder hulp van alle wandelspotters en jullie wandelaars was deze prijs nooit tot stand gekomen, bedankt allemaal!

 

Een bekroning op 20 jaar Wandelgids!