4. Eijsden 11,1 km

4. Eijsden 11,1 km
Als u van de waterkant houdt is deze wandeling beslist een aanrader! Tijdens deze vlakke en ontspannende wandeling wandelt u door de prachtige Eijsdener Beemden naar de oude kern van Eijsden waar u café De Raetskelder passeert.  Dan wandelt u naar het schitterende kasteel Eijsden en door het kasteelpark. Dan komt u weer in het oude kern van Eijsden waar u café de Greune Mert, brasserie La Meuse en eetcafé Aon ’t Bat aan de Maas passeert, alle drie met leuk terras.  De terugweg gaat nog een stuk verder de Eijsdener Beemden in langs de Maas en mooie plassen.  Ook bij wisselvallig weer is deze route prima met paraplu te doen. (Het kasteelpark is verboden voor honden maar dan kunt u dit rondje weglaten). In de beemden zijn aangelijnde honden toegestaan, niet los!  Als de bistro nog gesloten is dan kunt u vlakbij (tegenover parkeerplaats) terecht bij het terras van De Moosjtum.

 

Frituur – Restaurant La Marmite

Catharinastraat 23

6245 LB EIJSDEN

Telefoon: 043-4090400 of GSM: 06 23826221

info@restaurant-lamarmite

Home

Restaurant “la Marmite” ligt in een landelijke omgeving tussen het bourgondische Maastricht en het prachtige Maasdorp Eijsden. De menukaart biedt een variatie aan gerechten. Heerlijk uitgebreid dineren kun je met gerechten uit de Franse keuken. Kom je liever in Mediterrane sferen, probeer dan eens de overheerlijke tajines of couscous gemaakt met mals (halal) vlees of met vis. Ook voor de snelle keuken (bistro) is er keuze uit diverse gerechten.

Na een jarenlange ervaring als kok in Frankrijk en in de Voerstreek begint Cherif in 2007 zijn eigen restaurant, hier in Oost-Maarland. Inmiddels maakt hij kwalitatief hoogstaande gerechten. Er wordt zoveel mogelijk vers gemaakt, soms met kruiden uit eigen tuin of groenten van de markt in Luik.

Op verzoek organiseren wij een speciale avond. Bijvoorbeeld een verjaardag, een buffet (tot 50 pers.) of een gezellige avond met een groep (tot 40 pers).

Vanuit ons restaurant kunt U diverse wandelingen maken in het mooie Zuidlimburgse landschap. U vindt deze wandelingen op www.wandelgidszuidlimburg.com.

 

Openingstijden:

Iedere dag open vanaf 16.00 u, behalve op dinsdag , dan is het restaurant gesloten.

Ontspannen genieten van lekker eten in een gezellig restaurant.