52. De Plank 9,6 km

52. De Plank 9,6 km
 Deze grenswandeling met mooie uitzichten, gaat omlaag naar de buurtschap Nurop en dan omhoog en omlaag naar Slenaken, dat gelegen is in het schitterende Gulpdal. Vanuit Slenaken loopt u omhoog naar de gehuchten Schilberg en Ulvend. In Slenaken kunt u pauzeren bij o.a. brasserie De Zevende Heerlijkheid, hotel Klein Zwitserland en café restaurant Berg en Dal. In de buurtschap Schilberg kunt u pauzeren bij eetcafé De Plank met eveneens een mooi achterterras. Allen sponsor van de wandelsite. U kunt ook starten bij de kerk van Slenaken. Met uw rug naar de kerk gaat u R omlaag. Ga nu verder bij **** in punt 2.  Aan het eind is een mooi terras bij Brasserie De Plankerhoeve.

 

Brasserie De Plankerhoeve

De Plank 48

3790 De Plank – Voeren

Tel: 0032-43813680

info@deplankerhoeve.be

https://www.deplankerhoeve.be

Midden in de prachtige Voerstreek ligt in de buurtschap de Plank Brasserie De Plankerhoeve. Zodra u de brasserie binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Wij zijn Patrick & Heidi, de eigenaren van de brasserie en met al ruim 30 jaar horeca-ervaring op zak, gaan wij onze gastvrijheid en ervaringen met lekker eten en drinken toepassen in België.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een lekker biertje van de tap. Onze lunchkaart tot 16.00 uur biedt huisgemaakte soep, tosti, boerenbrood en verse maaltijdsalades. Onze dinerkaart biedt diverse vlees- en visgerechten.

In de omgeving kunt u prachtige grensoverschrijdende wandelingen maken. Bij ons start wandeling 52, 147 en 1141 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 652, 731, 1016, 1196 en 1246 passeert u onze brasserie voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

dinsdag en woensdag gesloten.

We zien je hopelijk snel bij De Plankerhoeve, waar wij met veel plezier onze gasten in de watten leggen en van onze gastvrijheid laten genieten.