412. Beesel 17,3 km

412. Beesel 17,3 km
Tijdens deze mooie dagtocht wandelt u over goed begaanbare wegen naar het Naturpark Maas-Schwalm-Nette, waar u een schaduwrijke boswandeling maakt door de Waterloose bossen. Na 9,5 km komt u bij eetcafé De Bosrand in Swalmen, een mooie pauzeplek. (Geopend elke dag vanaf 10:30 uur, don. gesloten). De terugweg gaat door natuurgebied Beesels Broek, een moerassig gebied. Aan het begin passeert u kasteel Nieuwenbroeck en aan het eind het Bakhei’s kapelke. Onderweg staan voldoende zitbanken.

 

Mert 5, Eten – Drinken – Slapen

Markt 5

5954 BH  Beesel

Tel: 077-8516386

info@mert5.nl

https://www.mert5.nl

De naam is Beesel is waarschijnlijk afkomstig van het woord ‘Bieslo’. In vroeger dagen was dit gebied een zeer bosrijke streek met veel waterbiezen. Ingeklemd tussen Maas en Duitse grens vormt Beesel een groene buffer tussen de steden Venlo en Roermond.

Een plek om elkaar te ontmoeten, te genieten van een lekkere maaltijd, met vrienden te proosten en comfortabel te overnachten in de historische dorpskern van Beesel. Zodra u het restaurant binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker biertje van de tap. Onze menukaart biedt voor elk wat wils.

Mert 5 beschikt over zes tweepersoonskamers met tweepersoons boxspringbed, badkamer met douche én flatscreen-tv.   Onze comfortabele kamers zijn in november 2018 geheel opnieuw ingericht.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken naar Swalmen, Rijkel, Reuver en Kessel. Bij ons start~wandeling 404, 412, 417 en 625 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur, dinsdag gesloten.