434. Neer 10,3 km

434. Neer 10,3 km
Tijdens deze vlakke en afwisselende wandeling loopt u langs de Friedesse watermolen en de Wijnbeek naar Waije. Dan wandelt u door het prachtige natuurgebied Weerdbeemden langs mooie vijvers. De terugweg gaat door het bos van Musschenberg en langs de Maas met mooie uitzichten. Neem voor onderweg drinken mee, er staan voldoende zitbanken. Aan het eind is een gezellig terras.

 

Eetwinkel Ambacht

Friedesemolen 1

6986 BN  Neer

Tel: 06-15542777

 eetwinkelambacht@gmail.com

https://eetwinkelambacht.nl

Midden in het Limburgse Leudal in Neer, op 15 minuten van Roermond, bevindt zich Eetwinkel Ambacht. Eetwinkel AMBACHT is gelegen in de monumentale molenaarswoning nabij de Friedesse Molen in Neer. Deze pittoreske plek aan de Neerbeek is de plek waar ambachten en streekproducten samenkomen. Het molenaarsambacht wordt nog steeds uitgevoerd in de watermolen en onder andere het slagersambacht en het ambacht van het ijs maken in de naastgelegen molenaarswoning.

U kunt er terecht voor (h)eerlijke lokale producten. Deze producten zijn op ambachtelijke wijze bereid. Denk daarbij aan vlees(waren) en barbecue producten uit eigen slagerij.

Verder bevat het assortiment kaas van de boerderij, maaltijden, salades, belegde broodjes, vers ijs en nog veel meer. Het roomijs wordt bijvoorbeeld gemaakt met verse melk van de boer en fruit van telers uit de regio. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u (h)eerlijk genieten op het terras aan het water, binnen in één van de eetkamers of producten kopen om thuis te nuttigen.

 

 

 

Openingstijden:

Eetwinkel AMBACHT is geopend van woensdag tot en met zaterdag. In het molenseizoen (mei-september) is de eetwinkel ook geopend op zondag.

Eetwinkel Ambacht staat voor (h)eerlijke lokale producten. Hierbij is aandacht voor duurzaamheid, korte ketens en transparantie. Eigenaar Leon Hermanns, ook mede-eigenaar van Slagerij Koos Hermanns in Weert,  verkoopt en promoot al jaren eerlijke producten uit de regio.